3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Şehit anneleri askere gitmek istiyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde şehit anneleri, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerler için dua okuyarak, askere gitmek istediklerini dile getirdiler.


Saldırıya tepki göstermek için bir araya gelen İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği üyeleri, dernek binasına iki dev Türk bayrağı astılar. Daha sonra üyeler adına bir açıklama yapan şehit yakını Rızkullah Durmaz, hainlere karşı Türk milletinin tek yürek olması gerektiğini ifade ederek, İskenderun halkından ev ve iş yerlerine Türk bayrağı asmalarını istedi.


Şehit düşen askerler için dua okuyup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan atan şehit ailelerinin acıları bir kez daha tazelendi. Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna bir oğlu gazi olan, bir oğlunu da şehit veren anne Meryem Gökalp, "Hem şehit hem gazi annesiyim. On tane oğlum olsa vatan için onunu da askere gönderirim, vatan sağolsun" dedi.


Şehit Mehmet Uğraşan'ın annesi Zennip Uğraşan ise, "Televizyonda şehit haberlerini görmekten korkar olduk. Artık yeter, oğullarımız şehit oldu bizi de alsınlar askere. Bizler de savaşalım gerekirse. Yeter artık bu kan dursun, anaların yürekleri dağlanmasın" diyerek tepkisini dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 16:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?