7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Şehit cenazesinde teröre tepki

İSKENDERUN'DA ŞEHİT CENAZESİNDE TERÖRE TEPKİ

İstanbul'da askeri otobüse düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Bekir Çelik'in Hatay'ın İskenderun ilçesindeki cenazesinde teröre lanet yağdı.

Asker ve polis kortejinde son kez baba evine götürülen şehit Bekir Çelik'in cenazesi, daha sonra Kaptan Mehmet Paşa Camii'ne getirildi. Şehidin eşi Emine ve annesi Senem Çelik'in teröre lanet ettiği karşılamada, İskenderunlular da teröre tepkilerini dile getirdiler. "Çocuklarınızı askere göndermeyin" diyen BDP milletvekiline tepki gösteren vatandaşlar, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a da, "Askerlerimizin mezarı açılıyor, bırakın bu açılımı" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Terörle mücadelede bir gözünü

kaybeden Güneydoğu gazisi Salih Açıkbaş'ın, elindeki gazi kimliğini göstererek, "Bir gözümü verdim, gerekirse canımı da vermeye hazırım. Şehitler ölmez vatan bölünmez" diyerek haykırması kalabalık tarafından alkışlandı. Cenaze töreni için alana giren askerler de vatandaşlar tarafından alkışlandı.

İskenderun'da olası bir terör saldırısı ve özellikle canlı bomba ihtimaline karşılık şehir genelinde olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Çevre il ve ilçelerden takviye polis güçlerinin geldiği İskenderun'da güvenlik en üst seviyeye çıkartıldı.

İSKENDERUN'DA ŞEHİT CENAZESİNDE TERÖRE TEPKİ
İSKENDERUN'DA ŞEHİT CENAZESİNDE TERÖRE TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 14:33:00
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 14:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?