5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Şehit haberi tez ulaştı

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden Jandarma Er 20 yaşındaki Mesut Cengiz’in acı haberi, memleketi Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki baba evine kor gibi düştü.

Bekar olan 5 aylık asker Mesut Cengiz’in ilçeye bağlı Denizciler Beldesi Şirinyurt Mahallesi’ndeki evine gelen askerler, baba işçi emeklisi 65 yaşındaki Ahmet Cengiz’e acı haberi verdi. Bu sırada 2 katlı eve Türk Bayrağı asıldı, kapıda bir ambulans da hazır bekledi.

ŞEHİT ANNESİ KOŞARAK GELDİ

Bu sırada dışarıda olan 4 çocuk annesi 60 yaşındaki Sultan Cengiz, evinin önündeki ambulans ve askerleri görünce koşmaya başladı. Koşarken, kalabalığın kendi evinde toplandığı, evinin duvarına da Türk Bayrağı asıldığını fark eden Sultan Cengiz, oğlunun şehit olduğunu anlayıp ağlamaya başladı. Evinin kapısında yere yığılan Cengiz, komşuları tarafından koluna girilerek içeri alındı. Baygınlık geçiren anneye, sağlık ekipleri müdahale etti. Bu arada fenalaşan baba Ahmet Cengiz, ilaç verilerek sakinleştirildi.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da eve gelerek amca Emin Cengiz’e başsağlığı dileğinde bulundu. Teröre tepki gösteren amca Cengiz, "Bu çocukların ne günahı vardı" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2011 Çarşamba 16:36:48
Güncelleme :21 Ekim 2011 Cuma 14:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?