5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Şehit maaşını bağışlayacak

14 yıl önce şehit olan oğlunun giysilerini Van'daki depremzedelere gönderen Mediha Gül, kendisine 3 ayda bir ödenen şehit maaşını da bağışlayacak.

İskenderun'un Şehit Pamir Caddesi'nde oturan emekli olan Mediha Gül, eşi Abdulkerim ile Mardin'in Ömerli ilçesinde 14 yıl önce teröristlerin döşediği mayına basarak 22 yaşında şehit olan oğlu Ali Gül'den hatıra kalan giysileri, Van'daki depremzedelere gönderme kararı aldı.

Eşiyle oğlunun giysileri gönderilmek üzere Türk Anneler Derneği İskenderun Şubesi yetkililerine teslim eden Gül, kendisine bağlanan ve 3 ayda bir verilen bin 800 lira tutarındaki şehitlik maaşını da bağışlayacağını söyledi.

Gül, şöyle konuştu:

''Şehit oğlumun giysilerini kimseye vermeyecektim. Ama Van'da meydana gelen deprem aile olarak bizleri üzdü. Ben de Türk Anneler Derneği İskenderun Şubesi aracılığı ile içerisinde oğlumun eşyalarının da bulunduğu bir yardım paketini depremzedelere gönderdim. 3 aylık şehitlik maaşını da hesabıma yatırılır yatırılmaz, depremzedeler için açılan banka hesabına aktaracağım. Oğlum 11 Nisan 1997 yılında şehit oldu. Her şehit haberinde yüreğimiz sızlıyor. Oğlumun montu, iki kot pantolonu, gömlekleri, kumaş pantolonları, kazakları, inşallah muhtaç kişilere ulaşır.''

Abdulkerim Gül ise deprem haberlerini duyunca çok üzüldüklerini belirterek, ''Elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Ben oğlumu bu vatan için şehit verdim. Vatan sağolsun. Başka canlar yanmasın. Depremde zarar gören tüm vatandaşlarımıza Allah yardım etsin'' diye konuştu.

 

 

...
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2011 Pazar 17:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismet kabak IP: 195.189.142.xxx Tarih : 14.11.2011 13:03:28

Yapmış olduğunuz bu duyarlı davranışınızdan dolayı sizleri candan kutluyorum. Yeni filizlenip yetişmiş bir körpe gül gibi gençliğinin baharında şahadet şerbetini içen şehit askerimiz sayın ali gül kardeşimize allahın evi kutsal kâbe den allahtan rahmet siz saygı değer ailesine sabır ve o körpe gülü kör bıçakla kopartıp şehit eden teröristlere lanet diliyorum.madenlidn ismet kabak mekkeden sevgiler