2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Şehitler için saf tuttular!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Cuma namazı sonrasında kentte farklı din ve mezhep mensupları aynı safta durup şehit olan asker ve polislerin gıyabi namazlarını kılıp ve dua ettiler.

İskenderun Merkez Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde, Cuma namazı sonrasında Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MARDER) İskenderun Şubesi'nin daveti üzerine ilçedeki, Ermeni Cemaati Vakıf İkinci Başkanı Mihail Tabaş, Bahai Ruhani Mahfil Başkanı Veli Kara, Süryani Cemaati Temsilcisi Edip Dağlıoğlu ve Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) İnanç Önderi Davut Tümkaya'nın da aralarında bulunduğu cemaat şehit asker ve polis memurlarının gıyabında cenaze namazında saf tuttu.

Gıyabi cenaze namazını kıldıran emekli işçi Muzaffer Şafak, Türk askerleri ve polisinin şahadetleri akabinde, onların ruhunu şad etmek, terörü ve teröristi lanetlemek, bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine uzanan tüm ellerin kırıldığını ifade etmek amacıyla cenaze namazı için toplandıklarını söyledi.

Terörün dinmesi için bu ülkenin tüm fertlerinin birlikte, beraber kardeşçe, insanca, Müslüman'ca bir tavır sergilemesinin ispatı için bu cenaze namazını tertiplediklerini kaydeden Şafak yaptırdığı duada, "Şehitlerimizin geride bıraktığı analarına, babalarına, yavrularına ve tüm milletimize metanet sabır nasip eyle. Kardeşliğimize, huzurumuza, ateş döken, şer odaklarına fırsat verme yarabbi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 21:30:52
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 21:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?