3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Sel sularına kapılan kişi kayboldu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde sel sularına kapılarak kaybolan şahsın cesedi, 3 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Yıldırım Tepe 385. Sokak'ta şiddetli yağmur sırasında taşan dere yatağındaki köprüden geçmek isterken sele kapılarak kaybolan Ferman Zorlu'nun (45) cesedi, sivil savunma, polis ve sahil güvenlik ekiplerinin yaptıkları arama çalışmaları sonrasında 3 kilometre uzaklıkta dere yatağında çamur içerisinde bulundu.

Yağmurun etkisini kaybetmesinin ardından bulunan Zorlu'nun cesedi, ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan ilçede sağanak yağış etkisini kaybederken, İskenderun Körfezi'ndeki şiddetli fırtınanın devam ettiği bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 2 saat boyunca etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, evleri su bastı. Sel sularına kapılan 1 kişi kayboldu.


İskenderunlular, etkili olan şiddetli sağanak yağışla birlikte, 2006 yılı Kasım ayında meydana gelen büyük sel felaketinin korkusunu bir kez daha yaşadı. Sağanak yağış 2 saat boyunca etkili olurken, özellikle Amanos dağlarından inen yağmur suları, E-91 karayolunun alt kısmında bulunan mahallelerdeki birçok evi sular altında bıraktı. Numune, Pınarbaşı, Muradiye, Dumlupınar, Gürsel ve Mustafa Kemal mahalleleri su baskınlarından etkilenirken, Yıldırımtepe ve Kocatepe mahallelerindeki dere yatakları taştı.


Yıldırımtepe Mahallesi'nde, taşan dere yatağı yanındaki evine girmeye çalışan Ferman Zorlu(45), sel sularına kapılarak kayboldu. Zorlu'nun yakınları, polis ve çevre sakinleri, dere yatağındaki selin şiddetli olması nedeniyle uzun süre hiçbir şey yapamadı.


Pınarbaşı Mahallesi Denizciler Caddesi ise dağdan gelen taşkınla tamamen sular altında kaldı. Aynı mahallede bulunan İskenderun Belediye İtfaiye Müdürlüğü de su baskınından nasibini aldı. Evlerini su basan vatandaşlar, eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini gözyaşları içerisinde anlattı.

Sağanak yağış nedeniyle feyezan kanalında su seviyesi hayli yükselirken, vatandaşlar, akan suyu büyük bir korku ve heyecanla izledi. Bazı vatandaşlar ise, feyezan kanalında çağlayan görüntüsü oluşturan suyun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.


2 saatlik şiddetli yağışın ardından hava açılırken, belediye ekipleri kentin çeşitli noktalarında tıkalı kanalizasyonları açmaya çalıştı.
Bu arada, yağmurun dinmesiyle birlikte, kaybolan Ferman Zorlu'nun bulunması için polis karadan, Sahil Güvenlik ekipleri ve İSDEMİR'den bir kurtarma ekibi de denizden arama çalışması başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 18:22:46
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 09:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?