6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

Selzedeler geceyi sokakta geçirdi

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonra yaklaşık 3 bin kişi, geceyi sokakta geçirmeye başladı. Vatandaşlar, çadır ve gıda yardımı yapılmasını istedi. 

Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde 20 bin insanı etkileyen sel felaketinde evlerini su basan vatandaşlar, geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı. Felaketin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen kendilerine herhangi bir yardımın ulaşmadığını iddia eden vatandaşlar, yetkililere isyan etti. Kimi vatandaşlar geceyi geçirmek için üst katlarda oturan akraba ve komşularının evlerine sığınırken, bazı vatandaşlar da suyun olmadığı kaldırımlara oturdu. 

Bölgeye, Antakya ve Adana sivil savunma arama ve kurtarma birlikleri ile Kızılay ekipleri gönderildiği halde çadır dağıtımının yapılmadığı ileri sürülürken, Kızılay'ın gündüz saatlerinde bazı mahallelere battaniye dağıtımı yaptığı bildirildi. Elektrik ve suların kesik olduğu kentte, şehir merkezinin bir çok yeri de çamur altında kaldı. 

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ise, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet veremez hale geldiğini belirterek, gelen yardımları en kısa sürede vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi. 

Evlerini su bastığı için eşyaları kullanılmaz hale gelen Ali-Gülçin Sürmeli çifti de, 6 çocuklarıyla birlikte sokakta kaldı. Hiçbir yardım gelmediğine isyan eden Ali Sürmeli (37), "Hiçbir eşyamız kalmadı. Ben çocuklarım için yaşıyorum. Nerede yardımlar? Kimse hiçbir şey yapmıyor. Çocuklarımı sulardan kurtardım. Onlar çok korkuyor. Ne olur bize yardım edin" dedi. 

Elektriklerin kesik olduğu kentte ailesi ile birlikte evleri su bastığı için dışarı da kalan 8 yaşındaki İpek Kiremitçi ise, mum ışığında ders çalıştı. Yaşadığı felaketi korkulu sözlerle anlatan küçük İpek, "Yağmur yağıyordu, her taraf birden su oldu. Herkes ellerini açıp Allah'a dua ediyordu. Ben de çok korktum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 10:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhittin%onur&ugur IP: 85.103.45.xxx Tarih : 16.11.2006 18:03:13
biz burdurda ögrenciyiz duyunca cok üzüldükk .. herkese allah sabır Versinn ..iskenderunluyuzz sonuna kadar kurban bayramında geliyoruzzz. bekle biziii