2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Sertab Erener konserinde gerginlik

Türk askerinin Hatay topraklarına İskenderun üzerinden girmesinin 70. yıl dönümü kutlamaları ve 27. Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında sahne alan Kubat ve Sertab Erener İskenderunluları coşturdu.

Erener'in sahne almasının gecikmesine tepki göstererek taşkınlık çıkaran gruba polis, biber gazıyla müdahale edince bir kişi hastanelik oldu. Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçılarından Kubat, Atatürk Anıt Alanı'nda düzenlenen konser sahneye çıktı. Kubat, birbirinden sevilen türküleri coşkulu kalabalık ile birlikte seslendirdi. Ünlü sanatçı, on binlerce kişinin izlediği konserde, şarkı aralarında bol bol kaybolan çocukları anons etti.

Kubat'tan sonra sahne alacak olan Sertab Erener'i anons eden sunucu, sanatçının 10 dakika gecikeceğini bildirmesiyle birlikte bir grup taşkınlık çıkardı. İzdiham yüzünden güvenlik barikatının önünde polis ile grup arasında gerginlik yaşandı. Ön saflarda tekerlekli sandalyesiyle konseri izlemek isteyenler de zor anlar yaşadı.
Çevik kuvvet polisi, gerginliği önlemek amacıyla biber gazı kullanmak zorunda kaldı.

Biber gazından etkilenen bir kişi baygınlık geçirince ambulansla hastaneye kaldırıldı
Bu arada, polisin biber gazlı müdahalesine sinirlenen vatandaşlar sahneye doğru su şişelerini atmaya başladılar.

Sahnenin bulunduğu platform pet şişesiyle doldu. Sertab Erener'in sahneye çıkmasıyla gerginlik sona erdi. Ünlü sanatçı, kendini izleyen coşkulu kalabalığa eski ve yeni şarkılarından oluşan geniş bir repertuar ile unutulmaz bir gece yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 11:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CEM GÜRZ IP: 88.251.137.xxx Tarih : 11.07.2008 19:17:30

BU INSANLAR EGLENMEYI BILMIYOLAR İŞTE BU NE YA REZİLLİK YANİ SERTAP ERENER GIBI UNLU BIR SANATÇI GELDI DIYE SEVININ NASIL OLSA ÇIKICAK SAHNEYE SABIRSIZ INSANLAR KONSERİ MAHFEDIYOSUNUZ BIR DE NEDEN HEP ISKENDERUN FESTIVALINDE HER YIL BIR SORUN ÇIKIYO ISKENDERUN HATAY ADI KIRLENIYO YANI BOLE INSANLAR YUZUNDEN OFF