8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Servis sürücülerine eğitim

ANTAKYA'DA SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM

Antakya’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, okul servis araçlarının sürücülerine yönelik eğitim çalışması başlattı.

Antakya Belediyesi’nin katkıları ile belediye meclis salonunda başlatılan eğitim çalışmasının açılış töreninde konuşan Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, eğitim çalışması sonunda servis sürücülerine verecekleri belgeler sayesinde korsan servisleri de önleyeceklerini söyledi.

Eğitim seminerine katılan sürücülere ayrı ayrı belgeleri hazırlanarak verileceğini belirten Kılıç “Trafik Şube Müdürlüğümüz tarafından yapılacak olan denetimlerde bu belgeler kesinlikle sorulacak. Vatandaşlarımızın en değerli varlıkları olan çocuklarını emanet ettikleri servis sürücüleri, daha profesyonel çalışması gerekir. Bu eğitim seminerini başlatmamızın nedenlerinden biride budur. Servis sürücüleri de yaptığı işlerini ciddiye almalı. Aynı zamanda ekmek tekneniz olan bu işi daha profesyonelce yapmanız lazım. Bu yüzden arkadaşlarımız eğitim süresince bu konuda dikkat etmeniz gereken hususları ve bir takım temel konuları anlatacaklar. Sizlerin görüş ve önerilerinizi alacaklar, inşallah güzel bir eğitim semineri olacak” dedi.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise, Antakya genelinde ortak düşünme, ortak paydada birleşme, ortak hareket etme, ortak bir vizyon oluşturma ve geleceğe emin adımlarla ulaşma adına bundan sonrası sürecin ahenk içerisinde sürdürülmesini istediklerini söyledi.

Servis sürücülerinin çok değerli esnaflar olduklarını belirten Başkan Savaş, “En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı, taşıyorsunuz. Bunun için bazı kuralar silsilesini takip etmeniz, çocuklarımızı gidecekleri yere daha dikkatli götürmeniz gerekiyor. Belki yaptığınız iş size basit gibi gelebilir ama bizim için basit değil. Bugün beklide geleceğin Cumhurbaşkanını, başbakanını, valisini, belediye başkanını taşıyorsunuz. En önemlisi de bizim çocuklarımızı yani hepimizin canını ciğerini taşıyorsunuz. Bu yüzden yaptığınız iş profesyonelce yapılması gereken bir iş. Bu yüzden bu eğitim seminerini düzenledik. Amacımız sizlere daha ahenkli, kavgasız gürültüsüz iş yaptırmak ve Antakya’daki hizmet çıtasını yükseltmek” diye onuştu.

İl merkezi ile çevre yerleşim birimlerinden okullara öğrenci taşımacılığı yapan servis sürücülerinin tamamını kapsayacak eğitim semineri bir ay sürecek. Eğitim semineri boyunca servis sürücülerine Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Ayvalı ve Komiser Yardımcısı Hasan Ateş tarafından trafik kuralları, trafikte doğru ve yanlış davranışlar, trafikte risk faktörleri gibi konularda eğitim verilecek.

Bütün servis sürücülerinin ve rehber personelin davet edildiği eğitim semineri sonucunda eğitime katılan sürücülerin kullanmış oldukları araçlar kontrol edilerek araçları, okul servis araçları yönetmenliğine uygunluğu tespit edilmesi durumunda katılım belgesi verilecek.

Düzenlenen belgeler yapılacak denetimlerde kontrol edilecek. Böylece korsan servisçiliğin önünde geçilmiş olacak. Münferit olarak öğrenci servisi yapan sürücülerde eğitime katılarak eğitim belgeleri alabilmeleri için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne başvurabilecekler. Eğitim çalışması sonrasında servis sürücüleri üzerine denetimler artarak sürecek ve kural ihlali yapan sürücülere gerekli cezai işlem yapılacak. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ayrıca velilerden çocuklarını emanet ettikleri servis sürücülerinin eğitime katılıp katılmadıklarını anlamak maksadıyla sürücüden eğitim sonunda verilecek katılıp belgesini mutlaka istemelerini istedi.

ANTAKYA'DA SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 16:24:05
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 16:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?