2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

SHP lideri Karayalçın İskenderun'da

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Türkiye'de halkın gündemi ile siyasetin gündeminin birbirinden koptuğunu söyledi.

Karayalçın, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde, haftanın en tehditkar gününün Salı olduğunu ifade ederek, "Grup toplantılarında grubu olan partilerin genel başkanlarının bugünde yaptığı konuşmaları Türkiye için adeta bir bomba niteliğini taşımaktadır. Halkın gündemi ile siyasetçinin ve siyasi partinin gündemi birbirinden kopmuş bulunmaktadır. Halkın gündeminde olan konularla siyasi partilerin genel başkanlarının yöneticilerinin dile getirdikleri tartıştıkları konular arasında büyük farklılıklar bulunmaktadır. Bu böyle sürüp gidemez. Onların dile getirdikleri etnik farklılıklardır, bu ülkedeki inanç farklılıklarıdır, örtünme tercihleridir. Zaten bunun dışında da bir şey bilmezler. Bunun dışında Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili dile getirdikleri herhangi bir çalışma yoktur" dedi.

Yerel seçimlerin zamanında yapılmasını istediklerini belirten Karayalçın, "Genel seçimle yerel seçimin birlikte yapılması durumunda genel konuların öne çıkmasının, yerel sorunlarla ilgili tartışmaları ve çözüm önerilerini önleyeceği kaygınsı taşıyoruz. Kent yönetimleri yalnızca yol su işi değildir. Asfalt işi yeşil alan işi peyzaj düzenlemesi değildir. Kent yönetimleri artık ekonomi işi olmuştur. Türkiye'de yaratılan değerin paylaştırılması insanlarımızın çağdaş olanaklara kavuşturulması, yerel yönetim programlarıyla ortaya konulmalıdır" diye konuştu.

SHP İlçe Başkanı Ercüment Kimyon'un bir süre önce saldırıya uğramasını da eleştiren Karayalçın, "İskenderun huzur içinde bir kent. Burada bir partinin ilçe başkanına böyle bir saldırının yapılması yalnızca Ercüment Kimyon'un şahsı için bir saldırı olarak değerlendirilmemelidir. Bu İskenderun için yapılan bir saldırı olarak ele alınmalıdır. İskenderun'un huzuruna ve barışına yapılan bir saldırı olarak değerlendirilmelidir. Biz emniyetimize, yargıya güveniyoruz. Yargının emniyetin bu saldırıların arkasındaki güçleri isimleri ortaya çıkarmasını bekliyoruz. Şimdiye kadar bir tutuklu olduğunu biliyoruz. Ancak bunlar daha ortaya çıkarılmış değildir. Önceki faili meçhullerin ve daha önceki meçhullerin yakalanacağı ve yargıya teslim edileceği inancındayız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 14:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?