3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Şiddetli yağış hayatı felç etti!

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Arsuz beldesi ve köylerinde sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağış, ekili alanlarda zarara yol açtı. Bazı yollarda çökmelerin meydana geldiği bölgede zemin katlardaki evleri su bastı.

İskenderun'un Arsuz yöresinde sabah saatlerinde etkili olan yaklaşık bir saatlik sağanak yağış; Üçgüllük, Akçalı, Gözcüler beldeleri ile Tülek, Beyköy köylerini sular altında bıraktı. Yağmur özellikle ekili ve henüz toplama fırsatı bulunamayan pamuk tarlalarını, yolları, evlerin bodrum katlarını sulara gömdü.

Yağmurun etkili olduğu bölgede incelemelerde bulunan İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, İskenderun'a bağlı üç belde ve iki köyde ekili alanların sular altında kaldığını, hasar tespiti ve yolların açılması için ekipleri bölgeye yönlendirdiklerini söyledi.

Horozoğlu, "Bölgede sağanak yağış nedeniyle tarlası sular altında kalan ve büyük zararı olan çiftçimizin zararlarının karşılanması için yetkili birimlere bilgi verdik. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz sular altında kalarak zarar gören ekili tarla ve evler için hasar tespiti yapıyor. Vatandaşlarımız da bu konuda ekiplerimize durumlarını bildirebilir. Bölgede Çetillik İlköğretim Okulu'nu da sular altında kaldığı için 1 gün tatil ettik. Ekiplerimiz suların çekilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada
Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışın birkaç gün daha devam edeceğini bildirdi. Biz de köylülere bu konuda tedbir almaları uyarısında bulunduk. Yağmurdan çiftçimizin zararı büyük, tek tesellimiz can kaybının ve hayvan telefinin olmayışı" dedi.

Üçgüllük beldesinden başlayarak üç beldede etkili olan sağanak yağış da özellikle Arsuz karayolunda zaman zaman su birikintileri nedeniyle araç trafiğini aksattı. Bazı evler su birikintilerinin ortasında kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 18:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?