5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Sığınmacıların büyük ayıbı

Suriye'deki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve çadır kente yerleştirilen sığınmacılar, kendilerine verilen yatak ve battaniyeleri yok fiyatına satmaya devam ediyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki çadır kentte bulunan Suriyeli sığınmacıların yiyecek, giyecek ve sığınma başta olmak üzere tüm ihtiyaçları karşılanırken, sığınmacılar verilen yardım malzemelerini çadır kent civarında satıyor. Özellikle çocuk ve kadınlar, yatmaları için verilen sünger döşek ve battaniyeleri satmak için ellerini kollarlını sallayarak çadır kentten çıkıyor.

Eşya doldurdukları poşetlerle dışarıdaki alıcılarla buluşan sığınmacılar, kısa süren pazarlığın ardından eşyaları satıyor. Kendilerinin görüntülendiğini fark eden satıcı ve alıcılar basın mensuplarına tepki gösterdi. Israrla kameranın kayıttan çıkmasını isteyen alıcılar, alışverişin doğal olduğunu savundu.

Durumu gören Reyhanlı ilçe sakinleri ise, yetkililerin bu konuda yeterince tedbir almadığını savundu. Bu manzaranın özellikle gün batımından sonra ortaya çıktığını ifade eden Hasan Bahadır, ''Bunlar devletimizin onlara yardım amacıyla verdiği malzemeleri satıyor. Çadır kentteki eşyaları bir bir çıkaran çocuklar ve kadınlar, yok fiyatına bunları satıyor. Bana da teklif ettiler ama geri çevirdim. Bunlar olmaması gereken durumlar. Yetkililerin mutlaka bu sorunu çözmesi gerekiyor. Çünkü bu devletimizin malı ve sahip çıkmalıyız. Hatta bazıları daha da ileri gidip 'Size ne lazımsa içerden getirelim' diyor. Bu manzara bizleri gerçekten üzüyor'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2012 Pazartesi 13:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haydar hakyemez IP: 88.254.90.xxx Tarih : 10.04.2012 17:32:51

bu ımkanı veren hukumete yazıklar olsun aldıgı oylar haram olsun o battanıyeler bızım bızım paramızdan alındı bu yorumu yayınlamayan admıne de hakkımı helal etmem