2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Şiirler kitaplaştırılıp, dağıtıldı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde iki yıldan bu yana Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İskenderun Ajans tarafından düzenlenen şiir yarışmasına katılan eserler kitap haline getirilerek okullara dağıtıldı.

Son iki yıldır İskenderun Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İskenderun Ajans tarafından gençleri şiir yazmaya özendirmek ve İskenderun’un tanıtımına katkı vermek amacıyla ‘Şiirlerle İskenderun’ konulu adı altında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren şiirleri bir arada toplanarak kitap haline getirildi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyerek ‘Şiirlerle İskenderun’ adlı şiir kitabını tanıtan Ufuk Aktuğ, "İskenderun Ajans tarafından tasarlanan kitabın tamamı bize ve içeriği ise gençlere aittir. Umarız İskenderun’un tanıtımı ve öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığına katkı sağlamış oluruz” dedi.

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ise, 5 yıldan beri özellikle İskenderun’u genç beyinlere tanıtabilmek ve ya da İskenderun’u tasfir etmeleri bakımından onlara bir imkan tanıdıklarını belirterek, "Bu güzel eserin yazarı genç beyinler, İskenderunlu öğrenciler biz sadece buna vesile olduk. Bu her türlü takdirin üzerinde bir eser. Bu güzel eserin meydana gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 16:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Sönmez IP: 78.165.247.xxx Tarih : 20.11.2008 18:13:25

İskenderun Ajans'ı bu başarısından dolayı kutluyorum. iskenderun.org un yeni yarışmasının sadece öğrencilerle sınırlı kalmamasını, halka da açılmasını talep ediyorum.