3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Sınır kapısında kargaşa: 1 ölü

Türkiye ve Suriye arasında imzalanan protokol gereği 48 saatliğine Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçen Türk vatandaşlarının dönüşü sırasında çıkan kargaşada, 3 gündür gümrük kapısında beklediği ve umreden döndüğü öğrenilen yaşlı kadın kalp krizi geçirerek öldü.

Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek Suriye'deki yakınları ile bayramlaşmaya giden Türk vatandaşları, dönmeye başladı. Dönüşler sırasında, Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda uzun araç kuyrukları oluştu.

Gümrük Müdürlüğü ekipleri, bayramlaşmayı ticarete dönüştürmek isteyenlere karşı sıkı güvenlik önlemleri aldı. Ekipler, dönüşler sırasında özellikle şeker, pirinç ve çay getiren vatandaşların araçlarını didik didik aradı.

Gümrük mevzuatına uygun olmayan eşyalara el konuldu. Bu uygulama, geçmek için sıra bekleyen vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. Çıkan kargaşada, bayram tatili için umreye giden 60 yaşlarında bir kadın, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yaşlı kadının 3 gündür Türkiye-Suriye sınır kapısında beklediği öğrenildi.

Bu arada, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçişler sırasında da 10 kilometrelik araç kuyruğu oluşmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 14:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recai IP: 78.165.254.xxx Tarih : 5.10.2008 12:31:21

Ne güzel de gümrük mevzuatı demişler ticarete çevirmek isteyenlerin getirdiği çay şeker pirinç alınıyor suç önleniyor. Peki bu eşya nereye gidiyor. Sayın Hatay Valisi bu eşyanın dökümanını ve nereye gittiğini açıklayabilirmi ? Vatandaşın elinden eşyayı alıp Devlete irad yapsa ne ala. Ama Kamyonetler gümrükte hemen yüklenip anında görevlilerce satılmak üzere çarşıya gönderildi ve satıldı. Kim kaçakçıymış siz karar verin. Gümrük yetkililerinden büyük kaakçı yok. Vatandaştan aldıkları çay şeker pirinci sattılar Vali göreve davet ediyorum. Ama Vali bey cesaret gösterip bunu incelerse de örtbas edilecek ve Gümrükçülerin yaptığı yolsuzluk ceplerine para olarak kalacak. İHA muhabiri d haber yaptım diye sevinecek. Onuda bu konuyu araştırıp yeniden haber yapmaya davet ediyorum.