2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Sınır ötesi bayramlaşma heyecanı

Sınırda bayramlaşma heyecanı başladı. Her yıl bir bayram Türkler bir bayram Suriyeliler bayram dolayısıyla akrabaları ile hasret gideriyor.

Türkiye ve Suriye arasında imzalanan protokol gereği, Kilis, Mardin, Hatay ve Şanlıurfa sınır kapılarında bayramlaşma için akrabalar birbirini ziyaret edecek.

Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda 50 bin kişi sınır ötesi bayramlaşmadan faydalanırken bu sayının bu sene 55 bini bulması bekleniyor.

Bayramlaşma için başvurular sona erdi. Sınır şehirlerinde ikamet eden vatandaşlar akrabaları ile görüşmek için gün sayıyor.

İdari mektupla Ramazan Bayramı'nın 3'üncü gününden başlamak üzere 48 saatliğine Türkiye'deki akrabalarını ziyaret etmek isteyen 35 bin Suriyeli de yakınlarını görme imkanı bulacak. Bu yıl Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Nusaybin Sınır Kapısı'ndan toplam 30 bin Türk vatandaşı Suriye sınırına geçecek. Şanlıurfa'daki Akçakale-Telabyat ile Ceylanpınar Kara Hudut ve Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki geçişler ise Suriye'den Türkiye olacak.

İllerin yetkili kurumları arasında protokoller yapıldı ve vatandaşlar bayramlarını sınır ötesindeki akrabaları ile kutlayacak.

İmzalanan protokole göre; akrabalar arasındaki bayramlaşma süresi 2 gün 1 gece 48 saat olarak 2- 4 Ekim 2008 tarihlerinde düzenlenecek. Suriye'den Türkiye'ye bayramlaşma amacıyla gelecek kişiler 2 gruba ayrılacak. Bir kısmı 1. günü yarısı da 2. günü Türkiye topraklarına alınacak. Giriş işlemleri sabah saat 07.00'de başlayıp saat 15.00'de sona erecek. 1. gün dönüşler saat 16.00'dan sonra olacak. 2. gün giriş işlemleri tamamlandıktan sonra saat 16.00 ile 23.00 saatleri arasında dönüşlere izin verilecek.

CHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 14:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?