3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Sınır ötesinde bayramlaşma yapıldı

Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Suriye ile Türkiye arasında gelişen dostluk ilişkilerinden son derece memnun olduklarını belirterek, iki ülkenin özellikle kaçakçılık ve orman yangınları ile mücadele konularında ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. 

Suriye vatandaşlarının sınır ötesi bayramlaşma için Yayladağı Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçişleri sürerken, Hatay ve Lazkiye valilerinin de katılımıyla bayramlaşma merasimi düzenlendi. Lazkiye Valisi Zahit Hac Musa, beraberindeki heyetle birlikte Türkiye tarafına geçerek, kendilerini karşılayan Hatay Valisi Nusret Miroğlu ve beraberindekilerle bayramlaştı. Folklor gösterileriyle karşılanan Suriye heyeti, gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldı. Daha sonra Gümrük Müdürlüğü binasına geçildi. 

Hatay Valisi Miroğlu, yaptığı açıklamada, Suriye ile Türkiye arasında gelişen dostluk ilişkilerinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, "Özellikle kaçakçılık ve orman yangınlarıyla mücadele alanında iki ülkenin ortak hareket etmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra ticari ve ekonomik alanda beklentilerimiz var. 
Yayladağı yolu bitirilerek hizmete açıldıktan sonra Suriye tarafından Türkiye'ye geçişler arttı. Karayolundaki bu hareketliliğin Suriye tarafındaki yol çalışmalarının tamamlanmasıyla daha da artacağına ve nakliye sektörünün canlanacağına inanıyorum. İlişkilerimiz bayramlar vesilesiyle güçleniyor, bundan sonra daha iyi olacaktır" dedi. 

Lazkiye Valisi Musa ise, "Cumhurbaşkanımız Beşar Esad ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan iki ülke arasındaki olumlu ilişkilerin sınır kenti valileri olarak bizler tarafından sürdürülmesi gerektiği inancındayım. Hatay ve Lazkiye kentleri arasında kültürel anlamda ciddi bir birliktelik var ve bu olumlu havanın ticari ve ekonomik alanlarda da geliştirilmesinden yanayız. Bu kapsamda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 17:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?