3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Sınırda bayramlaşma heyecanı

Ramazan Bayramı dolayısıyla 27 bin Türk vatandaşının Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye, 8 bin Suriye vatandaşının ise Yayladağı Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçerek, akrabaları ile bayramlaşacağı bildirildi.

Hatay'ın Reyhanlı ile Yayladağı ilçelerindeki sınır kapılarında 2 ülkenin vatandaşlarının 48 saatliğine yapacağı yüz yüze bayramlaşmada bu yıl bir çok yenilik yaşanıyor.

Sınır ötesi bayramlaşmalarda kaymakamlıklara ve valiliklere yapılan müracaatlarda kişi ve araç başı alınan ücret kaldırılırken, bu yıl bayramlaşma için Suriye'ye giderken kullanılacak araçlarda 8 yaşını geçmeme zorunluluğu da getirildi.

Bugüne kadar her yıl Ramazan Bayramı'nda Suriyeliler Türkiye'ye bayramlaşmaya geliyor Kurban Bayramı'nda da Türkiye'dekiler Suriye'ye geçiyordu. Ancak bu yıl ilk kez başlatılan uygulamayla birlikte, her iki bayramda da iki ülkenin vatandaşları akrabalarıyla bir araya gelebilmek için komşu ülkeye geçiş yapabilecek.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 27 bin Türk vatandaşı sınırı aşarak Suriye'deki akrabalarına ile bayramlaşacak. Yine aynı gün 8 bin Suriye vatandaşı Yayladağı Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak Türkiye'deki akrabaları ile 48 saatliğine yüz yüze bayramlaşma fırsatını bulacak.

48 saat süreyle gerçekleştirilecek olan sınır ötesi yatılı bayramlaşma ile ilgili her iki sınır kapısında da gerekli önlemlerin alındığı belirtilirken, Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan 30 Eylül Salı günü Suriye tarafına geçecek vatandaşların, 2 Ekim Çarşamba günü Türkiye'ye dönmeleri gerektiği, aksi takdirde ceza uygulanacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 15:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper IP: 212.156.9.xxx Tarih : 27.09.2008 15:56:46

çok güzel bir haber.işim gereği adanada yaşyorum.bu rürede çukurova ve hatayı tanımak istiyorum bayram nedeniyle hataya gelecem.çok merak ediyorum ayrıca suriyeyede geçmek isterim. ne yapabilirim onu bilmiyorum