5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Sınırda TIR kuyruğu

SINIRDA TIR KUYRUĞU

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısında yıllardır çözülemeyen TIR kuyrukları, tampon bölgede artarak devam ediyor.

TIR şoförleri, hem Cilvegözü Sınır Kapısında hem Suriye'nin Bab-El Hawa Gümrük kapısında yaşanan aksaklıkların yıllardır giderilemediğini, aç ve susuz bir şekilde günlerdir tampon bölgede beklediklerini bildirdi. Türk TIR şoförlerinden Tunç Uzunoğlu (38), kendisinin iki gün önce Suriye'nin Bab-El Hawa Gümrük kapısından giriş yaptığını, Cilvegözü Sınır Kapısındaki sıkıntılardan kaynaklı olarak iki gündür tampon bölgede beklediğini söyledi. Uzunoğlu, yüzlerce TIR'ın burada beklediğini belirterek

"Aralarında 3 gündür bekleyen şoför arkadaşlarımız da var. Hem Suriye'nin Bab-El Hawa Gümrük Kapısından giriş yapanlar bekliyor hem de Cilvegözü Sınır Kapısından giriş yapanlar bekliyor. Yetkililer bu durumu bir an önce düzeltmeli. Suyumuz yok, yemeğimiz yok, tuvaletimiz yok, burada insanlıktan çıkmaya başladık" dedi.

Türk yetkililerin, sorunun Suriye kaynaklı olduğunu söylediklerini; Suriye makamlarına göre ise sorunun Türkiye kaynaklı olduğunu belirten Uzunoğlu, şöyle konuştu: "Sorunun kim de olduğu TIR şoförlerini ilgilendirmez. Tampon bölgede ve iki taraftaki gümrük kapılarında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için gerekirse 24 saat esasına göre çalışılmalı. Bizi bekleyen ailelerimiz çocuklarımız var. Taşıdığımız yükü zamanında yetiştiremediğimiz takdirde ceza ödüyoruz. Bunların hesabını kimden soralım."

Cilvegözü Gümrük Muhafaza Müdürü Muharrem Çakır da tampon bölgedeki yığılmaları, Hatay'ın turizm konusunda artan taleplerine ve kaçakçılık olaylarını önlemek için artırılan denetimlere bağladı. Çakır, Cilvegözü Gümrüğünde bir sıkıntı olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Gün içerisinde birkaç defa sistemler gidip geldi fakat bu yoğunluğun sistemle alakası yok. Saat 13.00'e kadar Suriye'nin Bab-El Hawa Gümrük kapısından bize araç gönderilmedi. Saat 13.00'de araçlar peş peşe geldi. Bu

araçların arasında TIR'lar var, turizm şirketlerinin araçları ve özel araçlar da var. Artan kaçakçılık olaylarını önlemek için bizlerde gümrük kapılarında denetimleri artırınca bu yoğunluk yaşanıyor. Yaşanan sıkıntıların ana sebepleri bunlardır."

SINIRDA TIR KUYRUĞU
SINIRDA TIR KUYRUĞU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 17:29:00
Güncelleme :27 Ocak 2011 Perşembe 19:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?