3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Siyam ikizlerinin duygusu

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Hancağız köyünde 11 yıl önce siyam ikizi olarak dünyaya gelen Aydan ve Nurdan, henüz 6 aylıkken başarılı bir ameliyatla ayrılmalarına rağmen halen birbirlerine sımsıkı bağlı bir hayat sürüyor.

Biri vücudunun bir yerinde ağrı hissetse, aynı acıyı diğeri de yaşıyor.


23 Ağustos 1996'da Hasan ve Bedia Yıldız çiftinin son çocukları olarak Antakya'da dünyaya gelen Aydan ve Nurdan, henüz 6 aylıkken Almanya'nın Münih kentindeki Dr. Von Haunersches Kindershpital Hastanesi'nde ameliyata alındı. Prof. Dr. Ingolf Cuppik tarafından yapılan ve 6.5 saat süren ameliyat sonucunda göğüs kafeslerinden yapışık, ortak karaciğer ve bağırsaklara sahip olarak doğan siyam ikizleri birbirlerinden ayrıldı. Siyam ikizleri Aydan ve Nurdan'ın tedavisinde 16 doktor görev aldı.


11 yıldır birbirlerinden ayrı yaşayan siyam ikizleri, şu anda Hancağız 23 Temmuz İlköğretim Okulu'nda 5. sınıfta okuyor. Derslerinde oldukça başarılı olan siyam ikizleri, aynı sırayı paylaşıyor. Aydan ve Nurdan, 6 aylıkken ayrılmalarına rağmen halen birbirlerine sıkı sıkıya bağlı bir yaşam sürüyor. İkizlerden biri vücudunun bir yerinde ağrı hissetse, aynı acıyı diğeri de hissediyor.


İkizlerin annesi Bedia Yıldız, Aydan ve Nurdan'ın Türkiye'nin ilk siyam ikizleri olduğunu belirterek, "Onları çok seviyorum. Birbirlerine çok bağlılar. Birinin canı yansa, diğeri mutlaka hissediyor. Her şeyi paylaşıyorlar. Birinin eli kesilse, bir rahatsızlık geçirse diğerinin de canı yanıyor" dedi.


Çocuklarının Almanya'da ameliyat olduğunu söyleyen Yıldız, "Çok şükür şu anda sağlık durumları çok iyi, ama göğüs kafeslerinde bir kemik çıkması sorunu var. Bu yüzden ikinci bir ameliyat daha olmaları gerekiyor. Bu ameliyatın da Almanya'da aynı doktorlar tarafından yapılması lazım. Ancak biz varımızı yoğumuzu onların sağlıklı olabilmesi için harcadık. İki genç kız yetiştirdik. Eşimin herhangi bir sağlık güvencesi yok. Bundan sonrasında bu yükün altından nasıl kalkarız bilemiyoruz. Onlar için iyi bir
gelecek istiyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 09:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?