2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Soba kurbanları uğurlandı

Belen ilçesinde kömür sobasından zehirlenerek yaşamını yitiren anne, baba ve iki çocuğunun cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verildi.

Belen'in Kıcı köyünde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitiren fabrika işçisi Murat Ateş (34), eşi Sibel Ateş (30), Esra (3) ve Ayşenur'un (6) cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak İskenderun'a getirildi. Oğulları, gelini ve torunlarının ölüm haberini alan 3 çocuk babası emekli Nuri Ateş ve eşi Ayşe Ateş ile birlikte hacdan erken dönerek cenazeye yetişti.

Talihsiz ailenin yakınları, cenazeleri almak üzere İskenderun Devlet Hastanesi'ne geldi. Ateş ve Çebişli ailesinin yakınları arasında bir süre cenazelerin defin yeri konusunda kararsızlık yaşandı. Sibel Ateş ile çocukların cenazeleri, kardeşleri tarafından İskenderun'a bağlı Bekbele'de toprağa verilmesi istenince araya Belen Müftüsü Abdulkerim Akbaba ile Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili girdi. Sonunda tüm cenazelerin oturdukları yer olan Kıcı köyünde toprağa verilmesi kararlaştırıldı.

İskenderun Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazeler, Belen'in Kıcı köyüne götürüldü. Cenazeler Kıcı köyündeki Ateş ailesinin evinin önünde köylüler ile yakınlarından oluşan kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Cenazeyi yağmur altında bekleyen kalabalığın gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Hacdan erken dönen baba Nuri ile anne Ayşe Ateş'in de acı haberle yıkıldıkları ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü.

Kıcı Köyü Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde Murat Ateş, eşi Sibel Ateş, kızları Esra ve Ayşenur'un cenaze namazları Belen Müftüsü Abdulkerim Akbaba tarafından dört kıldırıldı. Öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ateş ailesinin dört ferdinin cenazeleri, yağmur altında Kıcı köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine kalabalık bir topluluğun yanı sıra İskenderun'un Bekbele Beldesi Belediye Başkanı Bestami Bilgili, Çelik İş Sendikası şube yönetimi de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 18:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet ornek IP: 140.174.9.xxx Tarih : 27.12.2008 01:29:55

ben ogrenmek istiyorum acaba bu komuru ak partimi dagitti? 2. sorum eyer akp dagittiysa bu zehirlenmeden akp hukumetinin haberi oldumu? SON sorum eyer akp sebep olduysa ne kadar akp tazminat odeyecek? bu yazdiklarim lutfen iyi deyerlendirilsin arz ederim