7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Son ümidi Başbakan Erdoğan

GÖZÜ YAŞLI RUS GELİN, BAŞBAKAN'DAN YARDIM BEKLİYOR

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesinde oturan 44 yaşındaki Mustafa Kesik, bankaya olan borçlarını ödeyemeyince Rus eşi ve 3 çocuğunu bırakarak kayıplara karıştı.

Rus gelin Ayşe Kesik, Başbakan'a seslenerek, "Erdoğan, başbakanımız. Siz Müslüman insansınız, ne olur yardım edin" diyerek gözyaşı döküyor.

1995'te bir inşaat firmasında bekçilik yapmak için Rusya'nın Aleksin kasabasına giden Mustafa Kesik, aynı iş yerinde temizlik ve garsonluk yapan, evlendikten sonra adını Ayşe olarak değiştiren Mujilo Nataliya ile tanıştı. Birbirlerini çok seven çift, bir yıl sonra evlenerek İskenderun'un Bekbele beldesine yerleşti. Çiftin, zaman içerisinde Mehmet Alperen (11), Kerem (7) ve 10 aylık Yusuf Salih isminde 3 çocukları dünyaya geldi. Önceleri işsiz olan, daha sonra beldede çalıştığı hırdavatçı dükkanının

sahibinden iş yerini devralan ve kısa sürede ekonomik durumu çok iyi noktaya gelen Mustafa Kesik, yıllardır hayal ettiği 3 katlı bir ev yaptırdı. Güzel bir evi, sıcak yuvası ve mutlu bir evlilikleri olan Kesik çiftinin mutluluğu uzun sürmedi. Ekonomik krizin tüm düzenini alt üst ettiği Mustafa Kesik, evini yaptırmak için aldığı banka kredileri ve iş yeri için kullandığı kredi kartı borçlarını ödeyemez duruma geldi. Rus gelin, 3 çocuk ve Mustafa için kabus dolu günler başladı. Kredi kartı borçları katlanınca

içinden çıkılmaz bir hale geldi. İskenderunlu kocası Mustafa Kesik'i çok sevdiği için düğün öncesi Müslüman olan, adını da Ayşe olarak değiştiren 3 çocuk annesi Rus gelin, laborantlık eğitimi almasına karşın Rusya'da temizlik ve garsonluk yaparken Mustafa ile tanışıp evlendiklerini anlattı.

Evlendikten sonra tek hayallerinin çok güzel bir ev yapmak olduğunu, 4 yıl önce eşi tarafından 3 katlı, köyün en güzel binasını yaptırarak içerisine taşındıklarını ifade eden Ayşe Kesik, "4 yılda çok güzel günlerimiz oldu. Çok mutlu bir evliliğimiz vardı. İşlerimiz çok iyi gidiyordu. Ekonomik kriz yüzünden eşimin işleri bozuldu. Bankalara kredi kartları borçları katlanarak büyüdü. Eşim içinden çıkılmaz bir sıkıntıya girmiş, borç batağına düşmüştü. Mustafa yaklaşık bir hafta önce evinden sessiz sedasız,

veda etmeden ayrıldı. Kendisinden hiçbir iz yok" dedi.

Eşi Mustafa Kesik'in güvenilir bir insan olduğunu, bu sebeple tüm arkadaşlarının borç batağından kurtulması için kendi kredi kartlarını kullandıklarını gözyaşları arasında anlatan Ayşe Kesik şunları söyledi: "Biz de anlamadık, kendi de anlamadı. Ama bana hiçbir şey söylemiyordu, böyle bir sıkıntı olduğunu bana hiç belli etmiyordu" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyen Rus gelin Ayşe Kesik, "Erdoğan, başbakanımız. Siz Müslüman insansınız, ne olur yardım edin. Ben 3 çocukla ne yapacağım? Ne olur yardım edin. O giderse benim kimsem yok! Bacım yok, ana-babam yok. Nereye gideceğim 3 çocukla? Ne olur yardım edin. Her şey satılsın, hiçbir şeyimiz olmasın, tek borç ödensin, kocama bir şey olmasın, evine dönsün" diye konuştu.

GÖZÜ YAŞLI RUS GELİN, BAŞBAKAN'DAN YARDIM BEKLİYOR
GÖZÜ YAŞLI RUS GELİN, BAŞBAKAN'DAN YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 16:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?