3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Suriyeli gelin dördüz doğurdu

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Gölbaşı köyünde yaşayan Hıdır Kıldı (43) ile evlenerek Hatay'a gelin gelen Suriyeli Sena Kıldı (28), sezaryenle yapılan doğumda dördüz bebek dünyaya getirdi.

Suriyeli gelinin çift yumurta ikizlerinin doğumu Antakya Doğum Evi'nde Anestezi Uzmanı Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Kahramanoğlu tarafından hastaya spinal anestezi uygulaması ile yapıldı.

Suriyeli gelin Sena Kıldı, Kadın Doğum Uzmanı Fevzi Günal gözetiminde gerçekleştirilen ameliyat sonrası dördüz bebeklerine uzun süre dokunamadı. İlk eşinden anlaşmazlık sonucu ayrılan ve ikinci eşinin Suriyeli ve amcasının kızı olduğunu belirten Hıdır Kıldı, "İlk eşimden ayrıldıktan sonra iki yıl önce bayramlarda yapılan 48 saatlik yatılı bayram görüşmelerinde Suriye'nin İdlip kentine bağlı Kale köyünde yaşayan amcamı görmeye gittim ve orada amcamın kızı Sena'yı görerek aşık oldum. Daha sonra ailem kızı bana istedi ve böylece evlendik." dedi.

İkinci bayramda Suriyelilerin Türkiye'ye bayramlaşmak için geldiklerinde Sena'yı da getirerek yapılan düğünle evlendiklerini söyleyen Hıdır Kıldı, "Eşimin hamileliği sırasında hiç doktora gitmedik ve dördüz olacağını bilmiyorduk. Antakya Doğum ve Çocuk Bakım Evi'ne yatırdık ve ikisi kız ikisi erkek dördüz çocuğumuz oldu. Çocukların ve annenin sağlık durumları çok iyi ve çocukların kilolarının normal olduğunu öğrendik. Çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

Hıdır Kıldır, erkek çocuklarından birine 2003 yılında Tokat'ta şehit edilen kardeşi Bilge Kıldı'nın ismini vereceğini söyleyerek, "Şehit düşen kardeşimin ismini yaşatmak için çocuklarımdan birine onun ismini koyacağım, diğerlerine ise eşim hastaneden çıktıktan sonra isim koyacağız" diye konuştu.

Dördüz babası olduğu için mutlu olduğunu ancak işi ya da her hangi bir sosyal güvencesi olmadığını dile getiren Hıdır Kıldı, çocuklarına bakabilmek için maddi desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 09:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?