5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Tahtaköprü barajı alarm veriyor

TAHTAKÖPRÜ BARAJI'NDA 'SU' SIKINTISI

Hatay'da kurulu bulunan Tahtaköprü Barajı'ndaki su seviyesinin, beklenen düzeyde yağış olmaması nedeniyle düştüğü bildirildi.

Karasu Sulama Birliği Başkanı Şeref Hırfanoğlu, durumun böyle devam etmesi halinde 'ürün ekim yasağı'nı uygulamak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Son iki günden bu yana etkili olan yağışlı hava, bölge çiftçisinin yüzünü güldürürken, Tahtaköprü Barajı'ndaki su seviyesinin istenilen düzeye gelebilmesi noktasında söz konusu yağışlarınsa yetersiz olduğu vurgulandı. Barajdan elde edilen suyla birlikte Hassa ve Kırıkhan bölgelerindeki yaklaşık 200 dönümlük alanda ihtiyaç duyulan sulama suyunun karşılandığı ifade edilirken, doluluk oranı 170 milyon metreküp olması gereken Tahtaköprü Barajı'ndaki mevcut su oranınınsa dün yapılan ölçümlerle birlikte 53 bin 158 metreküpte kaldığı açıklandı.

Yaşanan gelişmeleri İHA muhabirine değerlendiren Karasu Sulama Birliği Başkanı Şeref Hırfanoğlu, barajdaki su seviyesinin gelecek açısından endişe verici olduğunu ifade ederek, “Bölgede tarımsal üretim yapılabilmesi için barajdaki su seviyesinin 170 milyon metreküp civarında olması gerekiyor. Ancak ne yazık ki, şu andaki barajdaki su oranı bu rakamın üçte biri oranında. Bu endişe verici bir durum. Eğer böyle devam etmesi halinde 'ürün ekim yasağı' getirmek zorunda kalabiliriz. Umudumuz; ilerleyen günlerde yağışın artmasıdır. Yoksa bu yıl, çiftçilerimiz açısından oldukça sıkıntılı bir yıl olarak geçecek” dedi. Hırfanoğlu bölgede sulama suyu sıkıntısının ortadan tamamen kalkması ve çiftçinin her yıl 'korkulu rüya' görmemesi için; 'Klavuzlu Barajı Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 17:47:00
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 18:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?