4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Taş ocağına bayraklı tepki

Hatay'ın İskenderun ilçesi Bekbele beldesine bağlı Orhangazi köyü sakinleri, Amanos Dağları eteğine kurulan taş ocağının faaliyetinin durdurulması için Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Orhangazi köyü sakinleri, köy sınırları içerisinde 3 ay önce faaliyete geçen taş ocağının kapatılması için yürüyüş yaptı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen köylüler, taş ocağının faaliyetinin bir an önce durdurulmasını istedi. Taş ocağında patlatılan dinamitlerin özellikle çocukları korkuttuğunu ifade eden köylüler, taş ocağına gidip gelen kamyonların da köyün yolunu işgal ettiğini ileri sürdü.

Köy Muhtarı Mustafa Sönmez, dinamit patlatıldığında çocukların deprem olduğunu sanıp, yataklarından fırladığını ifade ederek, "Taş ocakları bizden değerliyse, bizler de taş olalım. Bu gidişata birleri artık 'dur' demeli" diye konuştu. İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan da, taş ocaklarının kapatılması için Ankara nezdinde girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 17:56:39
Güncelleme :10 Kasım 2007 Cumartesi 17:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sportsman IP: 212.175.177.xxx Tarih : 19.11.2007 15:12:56

Kesinlikle bu taş ocakları kaldırılmalı. İskenderun bu taş ocaklarından ve dinamit seslerinden bıktı artık.Yetkililerin bu şantiyeleri şehrin dışına çıkarılması için gereken girişimleri yapmalarını istiyoruz.