8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Tatbikat gerçeğini aratmadı

DEPREM VE YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI

Hatay’ın İskenderun Belediyesi İtfaiye Amirliği tarafından Özel Genç Güralp okullarında gerçekleştirilen yangın ve deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

İskenderun Özel Genç Güralp okullarında İtfaiye Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığının desteği ile gerçekleştirilen Deprem ve Yangın tatbikatında öğrenciler bilgilendirildi.

Öğrencilerinde figüran olarak kullanıldığı tatbikatta İtfaiye ekipleri yangın esnasında binanın nasıl boşaltılacağı, binada mahsur kalanların kurtarılması, yangın anında dumandan zehirlenme vakalarının bina dışına alınarak ilk müdahalenin yapılması gibi konularda

nasıl hareket edileceğini gösterdi. Okul binasında çıkan yangına ilk müdahalenin yapılmasına kadar olan temel konularda itfaiye müdürü ve öğretmenler öğrencilere bilgi verdiler.

Sadece yangın olmayan tatbikata birde deprem afetinde yapılması gerekenleri birebir yaşatarak öğreten öğretmenler ve itfaiye yetkilileri öğrencilerin yeteneklerini de kutladılar.

Tatbikat sonrasında neler öğrendiklerini basın mensuplarıyla paylaşan öğrenciler “Gerçek afetleri aratmayan bu program yaşamımız da bizlere nelerle karşılaşacağımızı ve ne gibi önlemler almamız gerektiğini öğretti” dediler.

Tatbikat sonrası Özel Genç Güralp Lisesi Müdürü Oğuz Çetin ve Özel Genç Güralp İlk Öğretim okulu Müdürü Ömer Özdemir tarafından İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve Sağlık Gurup Başkanlığı yetkililerine teşekkür plaketi takdim edildi.

DEPREM VE YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI
DEPREM VE YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 15:24:00
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 11:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?