8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Tavuğun gözü 'yılbaşı'nda

TAVUĞUN GÖZÜ 'YILBAŞI'NDA

Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, piliç sektörünün, hem kurban bayramı hem de vatandaşın alım gücünün düşmesiyle etkilendiğini söyledi.

Tavuk tüketiminde yaşanan krizi aşmak için yılbaşının gelmesini beklediklerini vurgulayan Çalışkan, bu beklentinin nedenini ise dünya ülkelerinin aksine Türkiye'de yılbaşında fazla piliç tüketimi yaşanmasını gösterdi.

"Piliç sektörü, vatandaşın alım gücünde yaşanan sıkıntı ve Kurban Bayramı dolayısıyla etkilendi" diyen Çalışkan, "Yaşanan krizi aşmak için yılbaşını bekliyoruz. Ülkemizde hindi üretiminin az, alımının pahalı olması dolayısıyla, vatandaşlarımız ucuz olduğu için tavuğa yöneliyor. Bu şekilde sektörün hareketlenerek krizin bitmesini bekliyoruz" dedi.

Beyaz et sektöründe genel rahatlamanın İran'a yapılacak olan müzakerelerin olumlu sonuçlanmasıyla yaşanacağını belirten ve pazarın genişlemesinin sektörün canlanmasına sebep olduğuna değinen Çalışkan, "Sektördeki en büyük rahatlama, şu an devam eden İran müzakerelerinin olumlu sonuçlanmasıyla yaşanacak. Şu anda sektör olarak başta Irak olmak üzere Türki cumhuriyetlere, Afganistan'a ihracat yapıyoruz. Ama en büyük ihracatı Irak'a yapıyoruz. Yakın süreçte buna İran ve diğer Körfez ülkelerinin ilave olmasını bekliyoruz. Müzakerelerinin olumlu sonuçlanmasıyla, piyasanın rahatlayacağını umuyoruz" diye konuştu.

Beyza Piliç olarak Adana ve Hatay genelinde son teknoloji ile donatılmış tesislerde beyaz et üretimi yaptıklarını kaydeden Çalışkan, Hatay'daki tesislerine üreme ve yumurta, Adana'daki tesislerde ise kesim ve ambalajlama işlemlerini yaptıklarını söyledi.

Bine aşkın personel istihdamı sağlayarak bölgenin pek çok ilinde faaliyet gösteren Beyza Piliç'in Hatay'daki tesislerinde 150 bin adet damızlık tavuk bulunuyor. Damızlık tavuklar bu tesislerdeki 160 ayrı kümeste yine Beyza Piliç bünyesindeki yem fabrikasından çıkan yemlerle besleniyorlar. Çalışkan, Beyza Piliç'in, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan listeye göre ülke genelindeki en büyük firmalar arasında 567. sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

TAVUĞUN GÖZÜ 'YILBAŞI'NDA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 15:03:00
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 15:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır bayrak IP: 78.168.71.xxx Tarih : 29.12.2010 00:38:47

zaten vatandaşın tavuktan başka yiyebildiği başka bir şeyde yok bizim alış verış yaptığımız market her cuma bir tır tavuk sayıyordur