2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

TBMM Başkanı Toptan İskenderun'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, terörün Türkiye'nin huzurunu, kalkınması ile refahını hedef aldığını söyledi.

Toptan, Hatay'ın İskenderun ilçesinde Denizciler Otoban Turnikeleri'nde 2 polisin şehit edildiği terör saldırısında yaralanan polis memuru İhsan Başez'i Sakarya Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Çocuklarına çeşitli hediyeler verdiği yaralı polisle bir süre sohbet eden Toptan, acil şifalar diledi.

Toptan, ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçen hafta perşembe günü İskenderun'da hain saldırı sonucu 2 polisin şehit edildiğini, birinin de yaralandığını hatırlatarak, "Yaralı polisimizi evinde ziyaret edip, acil şifalar diledik. Terör Türkiye'nin huzurunu, kalkınmasını ve refahını hedef almaktadır. Sadece bizde değil, dünyanın her tarafında da görülüyor. Terörle mücadele etmede başarılı olan ülkeler var, ama terörün başarılı olduğu ülke yok" dedi.

Türkiye'de de terörün hedefine varması, ülkeyi bölmesi yahut kalkınmasına darbe vurması, demokrasinin gelişimsine engel olmasının mümkün olamayacağını vurgulayan Toptan, "Şehitler veriyoruz. Canlarımız yanıyor. Ama bu toprakları vatan yaparken çok can verdik, çok kan akıttık. Bunu yaparken ülkemizin her bir tarafından insanımızın cansiperane ve fedakarlığı sayesinde bu elde edildi. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi yoktur, hep beraber bu toprakları fedakarlıkla vatan haline getirdik. Bu nedenle de hep beraber vatanın korunmasını yaparız. Dış destekli bir terör olayıyla Türkiye'nin karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Bir kısmı bizim müttefikimiz olan ülkelerden destek alıyor. Müsamaha görüyor" diye konuştu.

Türkiye'deki terörün Kuzey Irak'ta meydana gelen otorite boşluğundan yararlandığını da ifade eden Toptan, şunları kaydetti:

"Ama bizim terörle mücadelemiz çok boyutludur. Devam edecektir. Bir taraftan güvenlik boyutu ile ilgili polisimizin, askerimizin çalışmaları sürecek, öbür taraftan olayın eğitim, sosyal ve ekonomik boyutuyla da hükümet ve devletin diğer organları sürekli önlem almaya çalışmaktadır. Ne olursa olsun, burada yılgınlık söz konusu değildir. Terörle mücadelede sonuna kadar işin gereği ne ise yapılacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 15:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?