7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

TDH yöneticileri İskenderun'da

TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKATI GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ İSKENDERUN'DA

Türkiye Değişim Harekatı (TDH) kurucu üyesi Murat Haznedaroğlu, partilerin değil iktidarın alternatifi olduklarını söyledi.

TDH Kurucu üyesi Murat Haznedaroğlu, kurucu üye Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu, Akdeniz Kadın Kolları Bölge Sorumlusu, Hatay İl Başkanı ve ilçe başkanları ile çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda kadınların çoğunlukta olduğu gözlerden kaçmadı.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu, TDH'nin farklı bir şekilde kurulan, farklı amaçları olan farklı hareket eden bir oluşum olduğunu kaydetti. Partilerinin kuruluş modelinden söz eden Kahyaoğlu, "Herhangi bir parti kurulurken 30-40 kurucu üye birleşir, dilekçe verir kurulur daha sonra tabana yayılarak örgütleşmeye başlar. Bizde tam tersidir. TDH tabandan tavana örgütlenerek partileşme sürecine doğru ilerlemektedir. Halka kendi partisini kurma şansı vermiştir. TDH bir genel başkanının

kurduğu bir parti değildir. Gündemi takip değil tayin eden kişi liderdir. Mustafa Sarıgül genel başkan değil liderdir. Dünyanın en demokratik partisidir. Ön seçimlerle kendi yöneticilerini seçen bir partidir. Ayrıca TDH'de ön seçimler sadece delegelerin katılımıyla değil kayıtlı tüm üyelerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. TDH'ye kayıtlı tüm üyeler ilçe başkanını, milletvekilini, genel başkanını, yöneticilerini kendileri seçiyor. 2 dönem üst üste partisini iktidara getiremeyen başkan düşmüş olacak.

Kontenjan ilk seçimde yüzde 15, daha sonra yüzde 10 olacak. Kişi bir kere kontenjanla seçilebilecek ikinci kez ön seçimle seçilebilecek. TDH'de yüzde 30 kadın kotası var, çünkü biliyoruz ki hanımlara çok fazla ihtiyacımız var. Ayrıca gençlerin olmadığı hiçbir yerde gelişim ve değişimin olamayacağını da biliyoruz. Gençlere de çok önem veriyoruz" diye konuştu.

 

"ÇIKTIĞIMIZ YOLCULUK İKTİDAR YOLCULUĞUDUR"

Haznedaroğlu da, hiçbir partinin değil iktidarın alternatifi olduklarını kaydederek, "Çıktığımız yolculuk iktidar yolculuğudur. Başka seçenek yok, iktidar mührünü AKP'den alacağız" dedi.

TDH kapılarının tüm kesimlere açık olduğunu vurgulayan Haznedaroğlu, "Biz Türkiye'nin partisini kuruyoruz ve kapılarımız tüm kesimlere, herkese açıktır. Bugüne kadar farklı partilere oy vermiş hatta görev almış arkadaşlarımız var aramızda. Ülkemizdeki kamplaşmayı buluşma haline çevirmek için yola çıktık. Türkiye nefes darlığı çekiyor. Amacımız her kesimi buluşturarak sevgi köprüsü kurmak. Ön yargısız herkesle diyalog kuracağız. Ötekimiz olmayacak. Türkiye'de ilk defa halk kendi partisini kuruyor. Genel

başkanımızın ektiği sevgi tohumlarını gübreleyeceğiz. Hiçbir partiyi karalamadan yolumuza devam edeceğiz. Halk odaklı, ötekisi olmayan bir siyaset izleyerek başörtüsü, Kürt sorunu gibi sorunları çözeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de yargı, anayasa gibi pek çok konuda eksiklikler olduğunu savunan Haznedaroğlu, her alanda olumlu değişimler yapacaklarını ifade ederek, "Ülkede birlik yoktur. Sorun devlet ve hukuk sorunudur. Türkiye'de şu anda egemenlik kayıtsız şartsız liderlerindir. Yasama, yürütme eşittir başbakandır. Yargı da anayasa da iyi durumda değildir. TDH olarak sivil anayasayı ve yargı reformunu destekliyoruz. Siyasi parti yasasını da değiştireceğiz. Hedef Türkiye'de her alanda değişimi gerçekleştirmek. Hedefimiz,

milletine hizmeti tek hedef alan devleti yaratmak. Bundan sonra AKP'nin Türkiye'ye vereceği hiçbir şey kalmamıştır" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKATI GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ İSKENDERUN'DA
TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKATI GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ İSKENDERUN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 20:38:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 23:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?