2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Tekel protestosu

Tekgıda-İş Sendikası Hatay Şubesi'ne üye Tekel işçileri, Tekel'in özelleştirilmesini protesto ederek, AK Parti Hatay İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bıraktı.


Tekel'in 1 milyar 720 milyon dolara British American Tobacco firmasına satılmasının ardından özelleştirmeyi protesto eden Tekel işçileri, fabrika önünden akşam saatlerinde yürüyüşe geçerek AK Parti Hatay İl Teşkilatı binasına yürüdü. Yürüyüşe katılan yaklaşık 200 kadar işçi "Tekel bizimdir, bizim kalacak" sloganları attı. İşçiler, polis kontrolünde AK Parti İl binasına geldi. İşçiler adına Tekgıda-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Hüseyin Sağlamoğlu, siyah çelenk bırakarak, satışın durdurulmasını istedi.


Tekel işçisinin emeğinin hiçe sayıldığını ileri süren Sendika Başkanı Sağlamoğlu, "Yangından mal kaçırır gibi özelleştirme yaptılar. Ama bizler buna izin vermeyeceğiz. Genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda ikinci bir emir gelene kadar Tekel işçileri iş yerlerini terk etmeyecek. Bu işin daha Rekabet Kurulu var, Özelleştirme Üst Kurulu var, mahkemesi var. Biz hakkımızı söke söke de olsa alacağız. 400 bin üreticiyi, 13 bin çalışanı duymazdan gelemezler. Bu sorunu birlikte çözelim. Bizim amacımız üretimi sürdürmek" diye konuştu.


Daha sonra olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı, işçilerle görüşerek eylemi sonlandırmaları için ikna etti. Eylemlerine son veren işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 03:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?