6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

Terapist yunuslar stresi yendi

Hatay'ın İskenderun Körfezi'nde, hasta çocukların terapisinde kullanılmak üzere Bakanlık izniyle yakalanan 2 yunus balığı, stresi yendi. Bulgar eğitmenler tarafından sardalyayla beslenen yunuslar, ilk gün 5'er kilo sardalya yedi. 

Onmega Consulting Ltd. Şti.'nin talebiyle İskenderunlu balıkçılar tarafından yakalanan ve içi deniz suyuyla doldurulan otel havuzuna bırakılan yunus balıkları, strese girdikleri için 24 saat boyunca kendi başlarına bırakıldı. Streslerini atmaları için yanlarına hiç kimse yaklaştırılmayan yunuslara, yemek dahi verilmedi. Yapılan gözlemlerde, yakalandıkları için girdikleri stresi yendikleri anlaşılan yunus balıklarına yem verilmeye başlandı. Eğitmenler Violeta Tutiwova ve Keloyon Faraher tarafından beslenen balıklara, ilk gün 5'er kilo sardalya verildi. 

Terapi şirketinin Alman sahibi Axel Linke'nin asistanı Elena Garasimova, "İlk günün mönüsü sardalya balığıydı. Ancak bu mönü, kalamar ve diğer cins balıklarla genişletilecektir. Onları da insanlar gibi düşünmek zorundayız ve her gün aynı cins yemeyeceklerini bilmeliyiz. Eğitmenlerimiz çok dikkatli bir şekilde onları gözlüyor. Amacımız sistemli bir şekilde beslenmelerini sağlamaktır. Bu nedenle 3 öğün yem verilecek ve her öğünde 10'ar kilo yem yiyecek duruma gelmeleri sağlanacaktır" dedi. 

Balıkların eğitimine, önümüzdeki günlerde İskenderun'da başlanacağını ifade eden Garasimova, "Yaklaşık 20 gün kadar burada kalacağız. İhtiyaç olan diğer 2 balığın da avlanmasının ardından Marmaris'e geri dönüş süreci başlayacaktır. Kargo tipi helikopterle bu balıkların taşınması gerçekleşecektir. Tüm bakımları çok dikkatli ve titiz bir şekilde gerçekleşmektedir" diye konuştu. 

Bu arada, yunusların sardalya ziyafeti, otel bahçesindeki kedi ve köpeklerin de iştahını kabarttı. Bulgar eğitmenler, kedi ve köpekleri uzaklaştırmakta başarılı olamayınca, yunuslardan artan balıklar kedi ve köpeklere verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 12:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?