3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Teröre karşı bayraklı protesto

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) tarafından teröre tepki amacıyla ev ve iş yerlerine bayrak asma kampanyası başlatıldı.

3 Ekim'de Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Karakolu'na, bölücü terör örgütü tarafından ağır silahlarla düzenlenen, 17 askerin şehit edildiği ve 21 askerin yaralandığı hain saldırıyı protesto etmek amacıyla HESOB tarafından başlatılan bayrak asma kampanyasına ilk destek Antakya Ayakkabıcılar Çarşısı esnafından geldi. Ayakkabıcı esnafı Antakya Uzun Çarşı içerisinde yer alan bütün iş yerlerini Türk bayrakları ile donatarak terörü lanetledi.

Başlatmış oldukları bayrak asma kampanyasına ilk desteğin ayakkabıcı esnafından geldiğini vurgulayan HESOB Başkanı Kadir Teksöz, yapılan haince saldırıların Türk halkını bölmeye yetmeyeceğini belirterek, "Ülkemizin geleceğini karartmaya yönelik bu tür haince saldıralar asla amacına ulaşamayacak. Tam tersine yapılan bu saldırılar bizleri daha da bütünleştiriyor. Milyonlarca insanımızın yüreğini yakan terör saldırısını lanetleyerek, birlik ve beraberliğimizi göstermek amacıyla bayrak asma kampanyası başlattık. İlk olarak ayakkabıcı esnafımızın destek verdiği bu kampanyayı bütün Hatay genelinde sürdürmek istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 18:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?