8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Terörün yıktığı hayat!

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 askerden 23 yaşındaki Jandarma Komando Uzman Çavuş Ayhan Say ile 1 hafta önce sözlenen, gelecek ay yapılacak nişan törenine hazırlanan 18 yaşındaki Büşra Sarıkaya’nın aşkına kavuşmasına terör engel oldu.

2.5 yıldır tanıştığı Say ile gelecek ay yapılacak törenle nişanlanmayı planlarken, cenaze törenine katılan Sarıkaya, yaşadığı acıdan konuşamadı. Genç kızın teyzesi Lütfüye Ceyda Bulutel, “Birliktelikleri aşk masalı gibiydi. Acılıyız, üzgünüz, öfkeliyiz. Vatan sağ olsun, ama böyle yarım aşklar olmasın” diye konuştu.

Uzman Çavuş Ayhan Say'ın şehit olduğu haberi üzerine Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ndeki Ocaklı Mahallesi'ndeki babaevi ziyaretçi akınına uğradı. Şehidin yakınları da eve akın etti. Türk bayrağı asılı eve acı haberi duyup gelenlerden biri de geçen hafta Uzman Çavuş Ayhan Say'la aralarında sözlenip, tatlıları yenilen Büşra Sarıkaya oldu.

2.5 yıl önce gittikleri bir dershanede tanışıp, birbirlerini seven Ayhan Say ile Büşra Sarıkaya'nın sözlendiği törene Uzman Çavuş'un kendisi katılamadı. Ayhan Say, söz kesildiği ve tatlı yenildiği sırada telefonla katılıp, duygularını dile getirdi. Gıyabında sevdiği kızla sözlenen Uzman Çavuş'la gelecek ay nişanlanacağı için hazırlık yapan Büşra Sarıkaya, nişan töreni yerine bugün müstakbel eşinin cenaze törenine katıldı. Say’ın babaevinde ortak acıyı yaşayan Sarıkaya, metanetli gözükmeye çalışırken, konuşamayıp, suskunluğuyla dikkat çekti.

MUTSUZ SON

Büşra Sarıkaya'nın teyzesi Özlem Bulutel teröre lanet okurken, “Vatan sağ olsun, sağ olsun da vatanda sağ olacak genç kalmadı, bitti. Geçen hafta bugün tatlıları yenmiş, sözlenmişti, nişana hazırlanıyorlardı” dedi.

Sarıkaya'nın diğer teyzesi Lütfüye Ceyda Bulutel de birbirini seven 2 gencin sözlendikten bir hafta sonra teröristlerin Say'ı şehit ettiği haberiyle yıkıldıklarını belirterek, “Büşra ile Ayhan’ın evliliğe giden birliktelikleri aşk masalı gibiydi. Severek, aşk evliliği yapacaklardı. Geçen hafta sözlendiler, aile büyükleri geldi, ama Ayhan gelemedi, telefon bağlantısı yapıldı. İzin çıkmamıştı. Damatsız söz kestik. Gözlerinde kalmasın diye, komutanları izin verip gelecekti, gönderdiklerinde büyük nişan olacaktı. Eğlence yapacaktık. Dün Kur'an da okuttuk. Bir gün önce de Büşra ile konuştuklarında helalleşmişler. Acılıyız, üzgünüz, öfkeliyiz. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Vatan sağ olsun, ama böyle yarım aşklar olmasın. Bunların hikayeleri çok güzel başladı, ama mutlu sonla bitmedi” diye konuştu.

Şehidin babası 55 yaşındaki Hasan Say da “Söylenmesi gerekenleri silah arkadaşları söyler inşallah” dedi.

ŞEHİDİ YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi’nde şehit olan Hataylı Jandarma Komando Uzman Çavuş Ayhan Say için ilçe merkezindeki Numune Camii'nde tören yapıldı. Törene, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdal, Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, Erzin Kaymakamı İlhan Abay, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, Ak Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar ve Fevzi Şanverdi, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, belediye başkanları, bürokratlar, çeşitli şirketlerin üst düzey yöneticileri, şehidin ailesi ve yakınları ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Cenaze namazını kıldıran Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, yaptığı konuşmada, Türk milletinin hiçbir dönem acze düşmediğini belirterek, "Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamaz. Bu milleti birbirine bağlayan yüce dinimiz, bölücülüğü haram kılmış, dağa çıkanın cenaze namazının dahi kılınmayacağını açıkça belirtmiştir” dedi.

SÖZLÜSÜ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

Bu konuşmanın ardından cenaze alınıp, Askeri Tören Kıtası’nın omuzlarında yürüyüş kortejiyle bir süre taşındı. Daha sonra, cenaze arabasına konularak şehidin babaevi yakınındaki İmam Hatip Mezarlığı’nda defnedildi. Yürüyüş ve defin sırasında, bazı kişiler, terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar attı.

Şehidin sözlüsü Büşra Sarıkaya, şehit babası Hasan Say ile birlikte kol kola yürürken, ikisi birbirine destek oldu. Mezarlıktaki defin sırasında ise Sarıkaya, sözlüsünü asker selamı vererek uğurladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 10:33:50
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 10:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?