5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Teşkilatlar İstanbul’a gidiyor

TEŞKİLATLAR İSTANBUL’A GİDİYOR

Saadet Partisi Adana ve Hatay İl Teşkilatları Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yarın İstanbul’da düzenlenecek cenaze törenine katılım için uçaklar ve otobüsler kiraladı. SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, “merhum liderimiz hayatı boyunca ‘mücahit’ olarak anıldı, öyle de kalacak” dedi.

SP lideri Erbakan’ın 85 yaşında hayatını kaybetmesi partisinin Hatay İl Teşkilatı tarafından da üzüntüyle karşılandı. Erbakan’ı son yolculuğuna uğurlamak isteyen SP Hatay ve Adana il teşkilatlarının yarın İstanbul Fatih Camii’nde düzenlenecek törenlere katılım sağlanması için hazırlıklarını sürdürdüğü öğrenildi.

SP Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları’ndan 2 uçak ve çok sayıda otobüsün kiralandığını ifade ederek, partililerin uçaklar ve otobüslerle İstanbul’a gidebileceğini ifade etti. Erbakan'ın, ülkenin son 50 yılına damgasını vuran siyasi bir lider olduğunu dile getiren Çalışkan, “Merhum Erbakan, hayatı boyunca Hakk'ı hakim kılma mücadelesi içerisine oldu, buna yeryüzü şahittir. Kendisinin ülkemize ve insanlığa büyük hizmetleri olmuştur. Pek çok kavramı ülkemizin gündemimize Erbakan sokmuştur. Ahlak ve maneviyat, kalkınma, ağır sanayi, emperyalizm, Siyonizm faiz gibi pek çok kavramı gündemimize o sokmuştur” diye konuştu. Erbakan'ın ülkeye en önemli hizmetinin yönetilmeye mahkum bir topluluğa, yönetme azmi aşılaması olduğunu öne süren Çalışkan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Merhum Erbakan’ın girişimleri sonucu dindarların siyaset sahnesinde etkin rol alması sağlamıştır. Erbakan ayrıca, siyasi çalışmaları İslam alemine de örnek teşkil etmiş, Müslüman ülkelerde de dindarların siyasetin içinde sağlanmıştır. Hayatının son anına kadar İslam aleminin ve ülkemizin içinde bulunduğu sorunlarla ilgilenmiş, hayatının son anına kadar bu mücadelesini sürdürmüştür. Erbakan’ın davasına sadakati ve samimiyeti, onun hayatı boyunca 'mücahit' olarak anılmasını sağlamış ve öyle de anılacaktır. Onu sevenler olarak, cenaze töreninde yerimiz alacağız. Başta teşkilatlarımız olmak üzere ülkemizin, milletimizin ve İslam aleminin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2011 Pazartesi 18:11:04
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 18:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?