7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Tosyalı Holding'in acı günü

TOSYALI HOLDİNGİN ACI GÜNÜ

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın babası Hacı Şerif Tosyalı (78), memleketi İskenderun’da toprağa verildi.

Hacı Şerif Tosyalı’nın cenaze namazı ikindi namazını müteakip Kaptan Mehmet Paşa camiinde kılındı. Cenaze törenine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Tim Başkanı Mehmet Büyükeşki, MUSİAD Başkanı Ömer Faruk Vardar, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, çok sayıda iş adamı bürokrat ve yüzlerce kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Hacı Şerif Tosyalı Karaağaç asri mezarlığında dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hacı Şerif Tosyalı’nın İskenderun’da küçük bir dükkanda sobacılıkla başladığı işi oğullarının elinde hızla büyüyerek Türkiye’de bir marka oldu. Bugün Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yerini almayı başaran Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş, Tosyalı Demir Çelik ve Tosçelik Osmaniye Yapısal ve Yassı Çelik Üretim Tesisleri ile yalnız bölgenin değil Türkiye’nin ekonomisine yön veren kuruluşlar arasına girdi.

İnançlı kişiliğiyle ve mütevazi hayat tarzıyla tanınan Hacı Şerif Tosyalı, son olarak

Osmaniye’de Tosçelik tesislerinin açılışına katılmış ve oğlu Fuat Tosyalı konuşma yaparken göz yaşlarını tutamamıştı. Tosçelik Osmaniye Tesisleri’nin açılış kurdelesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kesen Hacı Şerif Tosyalı açılış töreninden bir süre sonra rahatsızlanınca İstanbul’da özel bir hastaneye yatırılmıştı.

HACI ŞERİF TOSYALI KİMDİR

Hacı Şerif Tosyalı, 1932 yılında Kilis'te doğdu. 1952'de İskenderun'a yerleşti. Vatani vazifesini tamamladıktan sonra 1958 yılında İskenderun'da Çay Mahallesi'nde soba borusu imalatçılığı yaptı. 1961 yılında Pervin Tosyalı ile hayatını birleştiren Hacı Şerif Tosyalı, üç oğlu. Fuat, Ayhan ve Fatih Tosyalı ile birlikte boru imalathanesinde uzun yıllar alın teri döktü. Daha sonra Demir- Çelik sektörüne giren Tosyalı ailesi yıllar geçtikçe büyüdü ve bugün binlerce insanın ekmek yediği ekonomiye yön veren bir kuruluş haline geldi

TOSYALI HOLDİNGİN ACI GÜNÜ
TOSYALI HOLDİNGİN ACI GÜNÜ
TOSYALI HOLDİNGİN ACI GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 17:22:04
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 17:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?