2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Tövbe ederse kurtulacak!

Suudi Arabistan’da bir Mısır vatandaşının "Allah’a küfür etti" ihbarı üzerine idam cezasına çarptırılan Türk berber Sabri Boğday hakkındaki bu kararın bozulması için olumlu gelişmeler var.

Temyiz başvurusunun sonuçlanmasını bekleyen Boğday’ın "tövbe" etmesi halinde hakkındaki kararın bozulup, serbest kalma ihtimali bulunuyor.

Riyad Büyükelçiliği, Boğday hakkındaki süreçle ilgili Ankara’ya geçtiği kriptoda şu bilgilere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Kral’a yazdığı mektup, olumlu etki gösterdi. Suudi yetkililer, Boğday’ın idam edileceğine ihtimal vermiyorlar. Vatandaşımızdan işlediği öne sürülen suçla ilgili ’tövbe’ etmesi istenebilir. ’Tövbe’ yerine getirildikten sonra vatandaşımızın serbest bırakılmasını ümit ediyoruz. Cidde’deki cezaevinde kalan vatandaşımızın sağlık durumu çok iyi."

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 09:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan inal IP: 78.164.185.xxx Tarih : 28.04.2008 04:09:35

ben daha önce saudi arabistan eyaletinde yasadim we bu insanlarin ne kadar acimasiz oldugunu bilyorum,ama bugün allahada küfür etmis olsa o kendi bacagindan bir gün yargilanacaktir hic kimsenin onu idam etme hakkina tabi tutamaz we belki bu zawalli insanin hic bir seyden haberi yoktur cünkü misirlilar yalancilikla ün yapmislardir yani demek istediyim allah ona we ailesine sabirlar wersin