4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

TPAO, kasımda Akdeniz'e açılacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (PİGM) petrol ve doğalgaz arama ruhsatı için başvurduğu Antalya körfezi açıklarında çalışmalara kasım ayında başlamayı planlıyor.

A.A muhabirine bilgi veren TPAO yetkilileri, Akdeniz’de 34, 35 ve 36. enlem, 30, 31, 32. boylamlarda belirlenen bazı bölgelerin ruhsat alınma aşamasında bulunduğunu, bu bölgede 2 boyutlu sismik yapılması için bir araştırma gemisinin kiralandığını, geminin sismik çalışmalar için kasım ayında bu sahalarda çalışmalara başlayacaklarını kaydettiler.

Bu arada, TPAO’nun Antalya, Mersin ve İskenderun körfezleri açıklarında yapacağı petrol ve doğalgaz aramalarına ortak olmak için bugüne kadar 7 yabancı petrol şirketi kuruma gelerek bilgi aldı. Tamamen Türk karasularında ekonomik bölgenin içinde kalan söz konusu bölgelerde yapılacak petrol ve doğal gaz aramalarıyla ilgilenen şirketler Eylül ayı başına kadar bilgi alabilecekler. TPAO yetkilileri, gelen firmalara Antalya, Mersin ve İskenderun körfezi bölgeleriyle ilgili brifing verildiğini belirtirken, Eylül ayının ardından 1 ay içinde firmaların tekliflerinin açılıp değerlendirileceğini belirttiler.

Yetkililer, firma seçimi için “yatırım miktarı, pay miktarı (petrol bulunması halinde), imza ikramiyesi (firmanın TPAO’ya yatırımın dışında vereceği nakit para)” gibi kriterlere bakılacağını belirttiler.


AA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 04:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?