3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Tümörü kabakulak sandı!

Hatay'da bir hasta kulağının altında oluşan kötü huylu bir tümörü kabakulak sanıp halk arasında yapılan soğan sarımsakla tedavi etmeye çalışınca ölümden döndü.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesi Soğuksu köyünden Belen ilçesine taşınan ve burada geçimini inşaat işçiliği yaparak sağlayan 5 çocuk babası Ahmet Halk'ın(52) kulak altında kötü huylu bir tümör oluştu.

Doktora gitmeden kendi hastalığına kabakulak teşhisi koyan Halk, bir süre sonra halk arasında kendisine önerilen tedaviye başladı. Kulak altında oluşan kötü huylu tümörün üzerine kabak, soğan sarımsak basıp kendi kendini tedavi etmeye başlayan Halk, yüzünün yaptığı tedavi ile parçalanmasıyla büyük acılar çekti.

KABAKULAK SANDIĞI ŞİŞKİNLİĞİ KÖTÜ HUYLU TÜMÖR ÇIKTI

Acılarına dayanamayıp Çukurova Üniversitesi Balcalı Araştırma Hastanesi'ne giden Halk'a doktorlar ameliyat önerdi. Ameliyat olmaktan korkup hastaneden kaçan Halk, bu kez de çocukları tarafından zorla Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü.

Halk'ın kulak altındaki tümör bu arada bir kavun büyüklüğüne ulaştı. Koca karı yöntemleri ile yaptığı tedavi ise yüzünün tanınmayacak bir duruma getirince ameliyat olmaya ikna oldu.

"Belki benim yaptığım tedavi yöntemine cehaletin böylesi diyeceksiniz." açıklamasında bulunan Ahmet Halk, "Ne yapayım bizim buralarda bu tür şişkinlikler kabakulak olarak adlandırılıyor. Bende öyle olduğumu sanıp kendi kendimi tedavi etmeye çalıştım. Ama hiç kimsenin benim tedavi yöntemimi uygulamasını istemem." dedi

Halk'ın ameliyatını gerçekleştiren Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne Kulak Burun Boğaz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Şafak Dağlı, hastanın boyun ve yanak bölgesinden yaklaşık 15 santimetre çapında ve bir kavun büyüklüğünde kitle çıkardıklarını söyledi.

Kitle üzerinde yapılan incelemede kötü huylu bir tümör tespit ettiklerini belirten Dağlı, ''Ameliyatla aldığımız kitle nedeniyle hastamızın yanak ve boyun kısmında boşluk meydana geldi. Buraya hastamızın göğüs bölgesinden aldığımız deriyi estetik ameliyatla yanak ve boynundaki açık bölgeye kapattık. Şuan hastamızın sağlık durumu çok iyi. Tedavisi ise devam ediyor. Halk arasında inanışa göre vatandaşların ağrılarını azaltmak, şişkinlikleri yok etmek için yara üzerine kabak, soğan ve sarımsak koyması çok yanlış. Uygulanan bu yöntem daha ciddi sorunlara neden olur." şeklinde konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 14:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?