2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Türk berberin ailesi şokta!

Hatay'dan 11 yıl önce gittiği Suudi Arabistan'da tutuklanarak idam cezasına çarptırılan Sabri Boğday'ın ardından berber Ersin Taze'nin de dini değerlere küfrettiği gerekçesiyle tutuklanması İskenderun'da yaşayan ailesini şok etti. Taze ailesi, basına açıklama yapmalarının yasaklandığını bildirdi.

İskenderun'un Büyükdere Köyünde oturan anne Şerife Taze (57) ile oğlu Engin Taze (25), kendileriyle görüşmek isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.
Basın mensuplarının ısrarları üzerine Şerife Taze ile oğlu Engin Taze, Suudi Arabistan'daki konsolosluk yetkililerinin kendilerini aradığını ve basına bilgi vermemelerini istediklerini söylediler.

Bu arada, Suudi Arabistan'da oğlu, damadı ve yeğeni bulunan İskenderunlu balıkçı Zekeriya Cımbız da, "Yakınlarım Arabistan'da berberlik yapıyor. Her küfredeni Arap hükümeti içeri atarsa kafasını kesecekse ben yeğenimi, çocuğumu ve damadımı da getirtirim Türkiye'ye. Yetkililerimizin kısa sürede olaya el atmaları gerekiyor bizi de korku sardı" dedi.

İskenderun'da 35 yıl berberlik yapan ve daha önce yıllarca Suudi Arabistan'da çalışan ve oraya birçok kişiyi berber olarak götüren Kenan Nazlı ise, "Ben inanmıyorum oradaki Türk berberlerin küfrettiklerine. Orada başka ülkelerden gelen Arap işçilerden bazıları Türk işçilerini tehdit ediyor ve "küfretti" diye hapse attırıyorlar. Türkiye'den giden arkadaşlarımızın küfredeceklerine inanmıyorum. Bu bence iftiradır. Ben Arabistan'da çok çalıştım ve oraya çırak olarak işçi götürdüm. Bizim insanımız
küfretmemiştir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 16:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?