3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Türkiye'nin en ucuz ekmeği Hatay'da

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz, ekmek fiyatlarına yapılan zam sonrası yaşanan tartışmalara açıklık getirerek, Türkiye'de en ucuz ekmeğin Hatay'da satıldığını söyledi.

Ekmeğin Antakya merkezde 50 yeni kuruşa satılmasıyla birlikte başlayan tartışmalarla ilgili olarak Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen, HESOB Başkanı Kadir Teksöz, ekmekte girdi maliyetlerinin yükselmesine rağmen kesinlikle bir zam olayının olmadığını, sadece gramaj artışından kaynaklanan bir fiyat artırımının söz konusu olduğunu vurgulayarak, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nca 5 Mart 2008 tarihinde resmi gazetede ilan edilen '300 gramın altında ekmek üretimi yapılmayacağı' kararından sonra ekmeğin fiyatının 50 yeni kuruşa yükseltildiğini belirtti.

Gaziantep, Adana, Mersin, Kahramanmaraş gibi civar illerde 300 gram ekmeğin 70 YKR ile 75 YKR arasında satıldığını dile getiren Teksöz, "Buna rağmen hem fırıncı, hem de bakkal esnafımızdan halk adına karlarından feragat etmeleri talep edilerek, Hatay'da 300 gram ekmeğin 60 YKR'den satılmasına karar verilmiştir. Antakya merkez hariç, bütün ilçelerimizde 300 gram ekmek 60 YKR olarak satılmaktadır. Antakya fırıncı esnafımız toplanarak ekmeği 60 YKR yerine 50 YKR'ye satmaya karar vermişlerdir. Bu da gösteriyor ki; Türkiye'de en ucuz ekmek Antakya'dadır. Fırıncı ve bakkal esnafımıza ben bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan Türkiye'nin en kaliteli mobilyasının Hatay'da üretildiğini belirten Kadir Teksöz, Hatay'a Mobilyacılık ve Ayakkabıcılık Yüksekokulu'nun açılması için Mustafa Kemal Üniversitesi'ne müracaatta bulunduklarını, bu okulların açılmasının hem Hatay hem de bölge açısından çok faydalı olacağına inandıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 09:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?