5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Türklerin nevruz sevinci

ÖZBEK VE AFGAN KÖKENLİ TÜRK VATANDAŞLARININ NEVRUZ SEVİNCİ

Hatay’ın merkez ilçe Antakya’ya bağlı Ovakent Beldesinde yaşayan Özbek kökenli Türk vatandaşlar, baharın ilk günü anlamına gelen Nevruz Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladılar. Ovakent beldesinde yaşayan 6 bin Afganistanlı Nevruz Bayramı’nı etli pilav ve kavurmayla kutladı.

1982 yılında Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından ülkelerindeki savaş nedeni ile Afganistan’dan Türkiye’ye mülteci olarak getirilen Özbek kökenli vatandaşlar, Antakya’ya bağlı Ovakent beldesinde Nevruz Bayramı’nı coşkuyla kutladılar.

Kendi gelenek ve göreneklerine göre bir tören düzenleyen Ovakentli Afganistanlılar kutlamalar çerçevesinde Yumurta tokuşturup eğlenirlerken, belde parkına fidan da diktiler. Nevruz kutlamaları kapsamında öğrenciler tarafından şiirler okundu, beldede güreş müsabakaları da düzenlendi.

5 bin yıldır Nevruz Bayramı’nın kutlandığını söyleyen Ovakent Beldesi Belediye Başkanı Abdülşükür Mert, beldede adet ve geleneklerini sürdürdüklerini Nevruzun anlamının geceyle gündüzün eşit olduğu, havaların ısındığı bir gün olduğunu belirterek “önümüzdeki yıl halkımız için, insanlık için kutlu ve mutlu olmasını insanların bereket ve bolluk içerisinde yaşamalarını diliyorum” dedi.

Kutlamalara, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Ovakent Belediye Başkanı Abdülşükür Mert, Afganistan Türkleri Derneği Başkanı Üsamettin Sabri, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Merkez İlçe Başkanı Şükrü Kudret Özbakış, Narlıca Belediye Başkanı Mehmet Çil, bazı belediye meclis üyeleri ve Ovakent beldesinde yaşayan Özbek ve Afgan kökenli Türk vatandaşları katıldı.

Ovakent’teki kutlamalarda Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a geleneksel kıyafet giydirildi. Başkan Savaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Nevruz birliktir, beraberliktir, dostluktur, kaynaşmadır. Nevruz hayata yeni bir yılda yeni bir başlangıçla yeniden bakmadır. Ekmeğimizin bol olmasını, sağlığımızın sıhhatli olmasını, geleceğimizin aydınlık olmasını Allah’tan niyaz ederek bayramınızı kutluyorum” dedi.

ÖZBEK VE AFGAN KÖKENLİ TÜRK VATANDAŞLARININ NEVRUZ SEVİNCİ
ÖZBEK VE AFGAN KÖKENLİ TÜRK VATANDAŞLARININ NEVRUZ SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2011 Pazartesi 17:29:02
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 14:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?