2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Tutuklu ve hükümlülere sertifika

Hatay'ın İskenderun İlçesindeki M Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından 2007-2008 Eğitim öğretim yılında Ceza İnfaz Kurumunda faaliyet gösteren kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Tören başlamadan önce İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper tarafından hükümlüler için hazırlanan bilgisayar odasının açılışı yapıldı.

Açılış esnasında konuşan Alper, "Adalet Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz girişimler neticesinde hükümlü ve tutukluların çağın son teknolojisinden yararlanmaları için girişimlerde bulunduk. Ve adalet bakanlığı talebimizi uygun gördü. Cezaevi izleme kurulunun da katılımlarıyla bir bilgisayar sınıfı oluşturduk. Bu bilgisayarlar son teknoloji bilgisayarlar ve sayısını da arttıracağız. Ve İskenderun Cezaevine giren hükümlü ve tutukluluklar bilgisayar teknolojisini öğrenecekler ve buradan çıktıklarında bilgisayar kullanmayı bilen hükümlü ve tutuklular olacaklardır. Burada emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Cezaevi Öğretmeni Mehmet Alıcı, kursun içeriği hakkında bilgi verdi. Alıcı, "Kurumumuzda 3 defa açılan okuma-yazma kurslarına 45 hükümlü ve tutuklu katılmış, bunlardan 28 hükümlü ve tutuklu belge almaya hak kazanmıştır. 27 hükümlü 2. kademe eğitim başarı kurslarına alınmıştır. Yetişkinler 2. kademe eğitimi kursu iki defa açılmıştır. Kursa 25 hükümlü ve tutuklu katılmış bunlardan 16 hükümlü ve tutuklu belge almıştır. Aşçılık ve sıcak mutfak kursunda 15 hükümlü ve tutuklu, el sanatları ahşap ve boyama kursunda 19 hükümlü ve tutuklu, el sanatları ev aksesuarları kursunda 17 hükümlü ve tutuklu, el sanatları cam süsleme ve porselen boyama kursuna 30 hükümlü ve tutuklu katılmış ve bu kurslar halen devam etmektedir" diye konuştu.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ise, "Burada insanlara ceza vermenin ötesinde insanları kazanma insanlara bir şey verebilme amacı güdülmekte. Ben uzun tecrübelerime dayanarak iddia ediyorum ki İskenderun Cezaevi Türkiye'nin en iyi yönetilen cezaevlerinden bir tanesidir. Bir hayat yaşamaktayız. Bu hayat annemizin karnında başladığımız, nereye gideceği belli olmayan, neler getireceği belli olmayan ve tahmin edemediğimiz ve pek çoğumuzun adına değişik isimler verdiği bir hayat. Bu hayatta sadece güzel şeyler olmuyor ama sadece kötü şeyler de olmuyor. Birçok insan hayatın manasını araştırıyor. Ben hayatla ilgili olarak on binlerce yazı okudum ve bir o kadar da şiir okudum. Hep hayatı işlediler. Hayat ne? Hayat dünü olmayan geleceği ise hiç belli olmayan ve sadece bugün yaşayan bir olaydır. Geçmiş geçmiştir. Gelecekse belirsizliklere gebedir. Ona hükmedemez. Onun hakkında yorum da yapamazsınız. Ama bugünü en anlamlı şekilde yaşabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altay ve diğer konuklar tarafından hükümlü ile tutuklulara sertifikaları verildi.
Sertifika töreninin ardından hükümlü ve tutuklular İskenderun'un Ses Sanatçısı Emirhan'ın şarkılarıyla doyasıya eğlendiler. Törene, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Hakim Mehmet Durgun, İnfaz Savcısı Mustafa Tarsuslu, Cumhuriyet Savcıları; Aslı Betül Cevizoğlu, Miray Şan, Aşiyan Alkan, Tahir Apaydın, Ali Rıza San, Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altay ve çok sayıda davetli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 10:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?