3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

TYS Başkanı Ercan, Hatay'da

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Başkanı Enver Ercan, TYS'nin, Türk edebiyatının dünyaya tanıtılmasına büyük katkılar sağladığını söyledi.


Ercan, TYS Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu ve Adana Temsilcisi Çetin Yiğenoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, TYS'nin 35 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatarak, "Kuruluşların eski olması önemli değildir. Eğer gelenekten aldığı birikimlerini güncelleştiremiyorsa, hep yerinde sayar. TYS, uluslararası alanda onaylanan ve Avrupa Yazarlar Örgütü'ne dahil olan tek örgüttür. Bizler sendika olarak yaptığımız çalışmalarla Türk edebiyatının dünyaya tanıtılmasına büyük katkılar sağlıyoruz" dedi.


Diğer edebiyat kültürleriyle olan ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Ercan, "Sadece Ortadoğu ile değil, Avrupa'da da ilişkiler geliştiriyoruz. Belçika, İtalya, Letonya gibi ülkelerde etkinlik ve kitap basım çalışmalarına başlıyoruz. Bu sayede hem Türk edebiyatçılarını tanıtma hem de onların edebiyatlarını yakından tanıma olanağı sağlayacağız. Letonya şiirlerinin yer aldığı bir seçki kitabını daha önce basıma hazırladık. Şimdi ise Avusturya deneysel şiirini temsil eden bir seçkiyi basıma hazırlayacağız. Bu tür baskılar sayesinde farklı kültürlere ait şiirleri Türk okuyucularla buluşturacağız" diye konuştu.


Suriye'de bulunan Filistinli Gazeteciler ve Yazarlar Birliği ile TYS arasında protokol imzalandığını belirten Enver Ercan, "İmzalanan bu protokol sayesinde Suriye'de bulunan Filistinli şair ve yazarların kitaplarını Türk okuyucularla buluşturacağız. Aynı şekilde önümüzdeki süreçlerde Suriye ile ortak etkinlikler düzenleyeceğiz. Şu an en somut örnek olarak Filistinli şairler seçkisini hazırlayacağız. Filistin'in en önemli şairlerinden biri olan Semih El Kasım'ı İstanbul Kitap Fuarı'na davet edeceğiz"
şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?