5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Uçak seferleri iptal edildi

Hatay'da etkili olan yoğun sis nedeniyle tek uçak seferi iptal edildi. Kent genelinde sis halen etkisini sürdürüyor.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis nedeniyle kentte görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü. Kara ve hava ulaşımında aksaklıklar meydana gelirken sel suları ile çevrili olmasına karşın pisti açık bulunan Hatay Havaalanı'nda da sabah 07.40'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na yapılması gereken uçak seferi ertelendi.

SEL SULARI HAVAALANININ ÇEVRESİNDE ANCAK PİST AÇIK

Kentte 4 gün aralıksız Yağan yağmur nedeniyle çok sayıda köy ve tarım arazisi sular altında kalmıştı. Geçtiğimiz yıl yine yağışlar nedeniyle Amik Ovası göl aynasına kurulan havaalanı sular altında kalmış ve 3 ay uçuşlara kapatılmıştı. Bu yıl havaalanının su taşkınlarından etkilenmemesi için pist yükseltilmesi başta olmak üzere birçok önlem alındı.

Ancak kente son günlerde düşen yağış miktarının fazlalığı havaalanı çevresindeki tarım arazilerini yine sular altında bıraktı. Alanın hemen ön tarafından geçen Karasu deresinin taşmasının da etkisiyle alanın girişinde iş makineleri olası bir taşkını önlemek için çalışma başlattı. Henüz taşkın sularından etkilenmeyen pistin, kenti esir alan yoğun sisin kalkmasıyla tekrar uçuşlara açılacağı öğrenildi.

CHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2012 Çarşamba 15:09:07
Güncelleme :26 Aralık 2012 Çarşamba 15:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?