3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Ulaş ailesine Başbakan sahip çıktı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Demirkonak köyünde, nörolojik hastalık nedeniyle elleri üzerinde yürüyen Ulaş ailesine Başbakan Recep Tayip Erdoğan sahip çıktı.

Yaşları 23 ile 39 arasında değişen 4'ü kız, 2'si erkek çocukların ailesine Başbakan Erdoğan'ın verdiği talimatla ömür boyu bakıcı aylığı verilecek. Evde Bakım Yasası'ndan yararlanan Ulaş ailesinin her çocuğuna her ay 435 YTL bakım ücreti ödenmesi kararlaştırıldı.

Elleri üzerine yürüyen çocukların babası Reşit Ulaş ilk kez bir başbakanın kendilerine sahip çıktığını dile getirdi. Bu güne kadar çocuklarına kendileri baktığı için iş bile yapamadıklarından yakınan baba Ulaş, Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, elleri üzerine yürüyen aileyi basından takip ettikten sonra çok etkilendiği ve konuyu Sosyal Hizmetlerden Sorumu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya aktardığı bildirildi.

Erdoğan, verdiği talimatla elleri üzerine yürüyen aileye nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda girişimde bulunması için Çubukçu'nun çalışma başlatmasını istedi. Bunun üzerine Bakan Çubukçu, AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ile görüştü. Ailenin 3 ayda bir aldığı maaşın haricinde onlara bakıcı maaşının bağlanmasına karar verilmesiyle elleri üzerinde yürüyen aile Hatay Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne köy dolmuşu ile getirildi.

Başbakan Erdoğan'ın Bakan Çubukçu'ya verdiği talimatla gelişen sürecin sonunda Ulaş ailesinin 6 özürlü çocuğuna önce Devlet Hastanesinde sağlık raporu çıkartıldı. Hastanede elleri üzerinde yürümekten kurtulup tekerlekli sandalyeye binmenin mutluluğunu yaşayan Ulaş ailesinin 6 özürlü çocuğu sağlık raporlarının ardından yine köy dolmuşuna elleri üzerinde yürüyerek bindi.

Çaresiz baba Reşit Ulaş(68) eşi Hatice(63) ile akraba olduklarını ve dünyaya gelen 19 çocuklarından 4'ünün vefat ettiğini ve Safiye(38), Gülüm(37), Hacer(36), Hüseyin(35), Senem(34) ve Emine'nin(33)doğuştan özürlü doğduğunu söyledi. Çok sıkıntı çektiklerini ve bu çocuklara bakmak için işe dahi gidemediklerini belirten baba Ulaş, "Bugüne kadar çocuk başına 3 ayda bir verilen 400 YTL'lik özürlü maaşıyla geçimimizi temin ediyorduk. Arada da çiftçilikle uğraşıyoruz. Daha önce kimse bize destek vermedi. İlk kez bir Başbakan, milletvekili bizimle ilgilendi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bu arada Ulaş çiftinin toplam 19 çocuğu olmuş. Ancak şu an 6'sı engelli 12 çocuğuyla 2 odalı evde geçinmeye çalışıyor. Ulaş ailesi kendilerine ait 50 dönüm arazide çiftçilik yaparak geçiniyor. Yıllardır bilimsel araştırmalara konu olan ailenin soy ağacı bile çıkarılmıştı. Kendilerine gelen her bilim adamına bir umut olarak bakan Ulaş ailesinin komşuları ise zaman zaman 'Maymun gibi yürüyen çocuklarınız, çocuklarımızı korkutuyorlar' diyerek sitem ediyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 15:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?