3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Üniversiteler kapılarını türbana kapattı

Bogazici Universitesi Rektoru Prof.Dr. Ayse Soysal, turban konusuyla ilgili olarak, "Yasalar neyse onu uygulayacagiz" dedi.

Universitelerde turban yasaginin kalkmasiyla ilgili yasa degisikliginin Cumhurbaskani Abdullah Gul tarafindan onaylanmasinin ardindan kapilarini turbanli ogrencilere acan 17 universite arasinda yer alan Mustafa Kemal Universitesi'nin (MKU) Rektoru Prof.Dr. Serafettin Canda ve Bogazici Universitesi Rektoru Prof.Dr. Ayse Soysal, Universiteler Arasi Kurul toplantisina katilmadi.

MKU Rektoru Canda, toplantiya katilmama nedeni olarak universitenin ev sahipliginde yapilan ve Bogazici Universitesi Rektoru Prof.Dr. Ayse Soysal'in konusmaci olarak katildigi "Bilim Dunyasinda Kadin: Turkiye Ornegine Bir Bakis" konulu konferansi gosterdi. MKU'nun davetlisi olarak Hatay'a gelen Bogazici Universitesi Rektoru Soysal, konferansta, kadinin egitim ve bilim dunyasindaki yerinin onemine iliskin bir sunum yapti.

Konferansin ardindan basin mensuplarinin sorularini cevaplayan her iki rektor de "Turban" konusuna girmekten kacindi. Ayse Soysal, basin mensuplarinin, "Universiteler Arasi Kurul, YOK Baskani Yusuf Ziya Ozcan'i Turk universitelerini temsil edemez durumda oldugu icin istifaya davet etti, siz bu konuda ne dusunuyorsunuz?" yonundeki sorusuna, "Bu konulara girmek istemiyoruz. Yasalar neyse onu uygulayacagiz" diye cevap verdi.

Konferansin bitiminde MKU Rektoru Canda, Bogazici Universitesi Rektoru Soysal'a cicek verdi. Ote yandan, pazartesi gununden itibaren 3 gun turbanli ogrencilere kapilarini acarak derslere girmelerine izin veren Mustafa Kemal Universitesi, yeni turban yasasiyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yapilan basvuru sonuclanincaya kadar tekrar turbanli ogrencilere kapilarini kapatti.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 18:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şeyda IP: 78.178.8.xxx Tarih : 11.03.2008 20:00:54

Böyle olacağı hükümet tarafındanda bilinmesine rağmen ülke bir kaosa sürüklendi.AKP Hükümeti belediye seçimleri için oyları yine insanların dini duygularını kullanarak garantilerken,halk birbirine girdi oysa ne türbanlı, saçı açıktan nede,saçı açık türbanlıdan rahatsızlık duymuyordu.Amerikanın öncülüğünde AKP hükümetinin desteğiyle tarih tekkerrür edecek gibi görünüyor sağ sol olayları hafiften başladı bile.Amerika halkı bir yandan pkk ile bölmeye çalışırken bir yandanda türban meselesiyle bölüyor akpde malesef temsilcisi.Akıllı davranıp bu oyunlara gelmeyelim.Sadece milli maçlarda değil,birliğimizi beraberliğimizi her alanda birbirimizin tüm görüşlerine saygı duyarak bütünlüğümüzü koruyalım.Amaçları ülkemizi ilk içten bölmek.Buna izin verme TÜRKİYE...