4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Ünlü 'kuma' işçilik yapıyor

ÜNLÜ 'KUMA' GÜLTEN, HATAY'DA MEVSİMLİK İŞÇİLİK YAPIYOR

İstanbul'da 7 yıl önce çalıştığı iş yerinin bekçisine aşık olup evlendikten sonra Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine yerleşen Türkiye'nin en ünlü kuması Gülten İstekli ve eşi Cemil İstekli bir üniversitenin 'kumalar' üzerine yaptığı araştırmaya tepki gösterdi.

Yapılan araştırmada, Türkiye'de 186 bin kuma olduğunun açıklandığına değinen Cemil İstekli "Eğer bu araştırma iyi bir araştırma olsa idi bu rakamın 1 milyonun üzerinde olduğu ortaya çıkardı. Çünkü doğu ile batı arasında fark çok. Batıda böyle şey akla gelmiyor. Batıda dost hayatı yaşayan insan çok, peki bunun araştırması neden yapılmıyor, zinaya neden el atılmıyor?" dedi.

Kuma olayının çok ağır bir yük olduğunu ve kuma getirerek hata ettiği özeleştirisinde bulunan Cemil İstekli, Türkiye'deki erkeklerin yüzde 60'ının açıktan veya gizlice yasak ilişki içerisinde olduğunu iddia etti. Töre cinayetlerinin çoğunlukta kuma olayı yüzünden olduğunu söyleyen İstekli, bunun eşler arasındaki kıskançlık olaylarının büyümesiyle meydana geldiğini belirtti.

Çok eşli kişilerin yaşama sürelerinin tek eşlilerle oranla 20 yıl daha az olduğunu, bunun da sıkıntıların arttığına ve sorunları içlerine attıklarına bağlayan İstekli, "Tek eşliler daha fazla yaşıyor, bunun tespitini de yaptım" dedi.

Türkiye'nin en ünlü kuması Gülten İstekli ise kadınlara kumanın iyi bir şey olmadığı yönünde tavsiyelerde bulundu. Kumalığa karşı olduğunu belirten İstekli, bir yuvanın üçe bölündüğünü vurgulayarak "Özenen insanlar çok ama hem erkeğe hem kadına bu durumu tavsiye etmiyorum. Bir insan kalbini ikiye bölebilir mi? Hem evin erkeği için hem de diğer eş için zor bir durum" diye konuştu.

İstekli çifti, kuma olayını hiç kimseye tavsiye etmediklerni, bu yola başvuranların ölümü de göze almaları gerektiğini, kendilerinin de iyi değil; kötü bir örnek olduklarını sözlerine ekledi.

2002'de İstanbul Yenikapı'daki bir bilgisayar şirketinin muhasebesinde çalışan ve o zaman 17 yaşında olan Gülten İstekli, kendisinden 25 yaş büyük tarım işçisi Cemil İstekli'ye aşık olup onun peşinden Şanlıurfa'ya gelmişti. İstekli çifti şu anda Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde mevsimlik işçi olarak çalışıyor.

ÜNLÜ 'KUMA' GÜLTEN, HATAY'DA MEVSİMLİK İŞÇİLİK YAPIYOR
ÜNLÜ 'KUMA' GÜLTEN, HATAY'DA MEVSİMLİK İŞÇİLİK YAPIYOR
ÜNLÜ 'KUMA' GÜLTEN, HATAY'DA MEVSİMLİK İŞÇİLİK YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 11:09:00
Güncelleme :14 Ocak 2011 Cuma 18:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?