4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Ürdünlü annenin dramı

Ürdünlü Nadya Shaker Alturk, Türk eşinin ülkesinde başka biriyle evli ve 4 çocuk sahibi olduğunu öğrenince, iki çocuğunu bırakıp terk etmek zorunda kaldığı Türkiye'ye, oğullarının yurda bırakıldığını öğrenince 13 yıl aradan sonra geri döndü.

Babası Ürdün'e çalışmak için gitmiş bir Türk olan Nadya Shaker Alturk (38), yaptığı açıklamada, Ürdün'de henüz 16 yaşındayken tanıştığı ve o yıllarda 48 yaşında olan Türk işçisi Münir Turan'a aşık olduğunu ve nikahsız olarak birlikte yaşamaya başladığını, ancak yaptığı bu hata yüzünden yıllarca evlat hasreti yaşadığını söyledi.

Nikahsız eşinin, oğulları Mehmet ve Halil dünyaya geldikten sonra ısrarla Türkiye'ye gitmek istediğini, sonunda buna razı olduğunu belirten Nadya Shaker Alturk, ''Türkiye'ye döndüğümüzde eşimin evli ve dört çocuk babası olduğunu öğrenince adeta dünyam yıkıldı'' dedi.

Nadya Shaker Alturk, taşındıkları Hatay'ın Samandağ ilçesinde hayatının adeta alt üst olduğunu, eşinin kendisini ilk eşiyle birlikte yaşamaya zorladığını ifade ederek şunları söyledi: ''Ben bu şekilde bir evliliği kaldıramazdım. Eşime çocuklarımı da alıp gideceğimi söyledim. Eşim gitmeme karşı çıktı ama ben dinlemedim. Çok istememe rağmen eşim çocuklarımı bana vermedi. 2 yıl dayandığım kumalığın ardından biri 5 diğeri 3 yaşında olan çocuklarımı da bırakarak Ürdün'e geri döndüm.''

Aradan geçen yıllarda çocuklarından hiçbir haber alamadığını vurgulayan Nadya, Türkiye'ye gelip giden arkadaşlarının yardımıyla 13 yıl sonunda eşinin öldüğünü, üvey annelerinin çocuklara sahip çıkmadığını ve yurda verildiklerini öğrendiğini kaydetti.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Hatay Erkek Yurdu'nu telefonla aradığını ve çocuklarıyla ilgili bilgi aldığını belirten Nadya, yurt öğretmenlerinin yardımıyla Türkiye'ye gelerek çocuklarına kavuştuğunu söyledi.

Oğullarının ilk anda kendisini kabul etmediğini, bu yüzden soğuk davrandığını belirten Nadya, ancak yılmadığını, çocuklarının sevgisini kazanmayı başardığını belirterek ''Yurt yetkililerinin yardımıyla ev tuttum, 2 oğlunu da yanına aldım. Şuan çocuklarımla 13 yıllık hasretimi gideriyorum. Bundan sonra ne olursa olsun asla çocuklarımı bırakmam'' dedi.

-''HERKES BU SEVGİYİ YAŞASIN''-

Babaları öldükten sonra 6 yıl yurtta kalan Halil Turan (18) ve Mehmet Turan (16) ise anne sıcaklığını ilk kez yaşadıklarını belirterek, şunları söylediler:

''Yıllarca bu sevgiye hasret büyüdük. Zaten büyüklerin yaptıkları hatayı hep çocukları çekiyor, biz de çektik. Anneme bizi bırakıp gittiği için hep kızıyordum ama onun da kendine göre sebepleri olduğunu şimdi anladık. Umarım yurtta kalan diğer çocuklar da bizim gibi annelerine kavuşurlar ve bu sevgiyi yaşarlar.''

AA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2007 Pazar 11:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?