2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Uyuşturucu tacirlerine darbe!

Hatay polisinin düzenlediği "Yarasa" operasyonunda, gençleri zehirleyen 19 kişi yakalandı. 15 zanlı adliyeye sevk edilirken, diğer dört kişinin daha önce bir başka operasyonda yakalanarak tutuklandıkları belirtildi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekibi, İstanbul'da temin ettikleri esrar ve uyuşturucu hapları Hatay'da piyasaya süren şebekeyi 4 ay boyunca izledi.

Sokak satıcılarını ve hapları temin edenleri adım adım takip eden polis, liderliğini 15 suçtan sabıkası bulunan Kubilay K.'nin yaptığı şebekenin Hatay'ın merkez ilçesi Antakya ve diğer ilçelerinde sokak satıcıları aracılığıyla uyuşturucu hapları piyasaya sürdüğünü belirledi.

Polisler, sokak satıcılarının uyuşturucu alış verişini de saniye saniye kaydetti. Sokak satıcılarına yapılan baskında polis kamerası tarafından görüntülendi. Dikkat çekmemek için bir CD dükkanı işleten uyuşturucu tacirlerini yakalamak için 19 Mayıs'ta gerçekleştirilen "Yarasa" operasyonu kapsamında 12 ayrı adrese baskın yapan polis, çete lideri Kubilay K. ile birlikte aralarında bir yerel gazetecinin de bulunduğu toplam 19 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda esrar ve 5 bin adet ecstasy hap ile çok sayıda porno CD ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 15 zanlı örgüt kurmak suretiyle uyuşturucu madde satmak suçlamasıyla Antakya Adliyesi'ne sevk edildi. Bu arada aynı çeteye mensup 4 zanlının daha önce gerçekleştirilen bir başka operasyonda yakalanarak tutuklandıkları öğrenildi. Hatay'da piyasaya sürülen uyuşturucunun İstanbul bağlantısını kuran iki kişi de aranıyor.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 12:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?