8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Uyuşturucu tacirlerine darbe

JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE

Hatay İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerinin son bir ay içerisinde gerçekleştirdiği operasyonlarda, 1 ton 951 kilogram kubar esrar ile esrar yapımında kullanılan 2 milyon 163 kök dişi Hint keneviri ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Antakya merkeze bağlı Kisecik köyünün Ballıöz deresi Sugözü mevkisine baskın yaptılar. Amanos dağlarının 800 metrelik rakımında düzenlenen baskında jandarma ekipleri, 6 ayrı alanda toplam 100 bin kök dişi Hint keneviri ele geçirdi. Yapılan bu son operasyonla birlikte son bir ay içinde 1 ton 951 kilogram kubar esrar, 2 milyon 163 bin kök dişi Hint keneviri ele geçirildiği bildirildi.

Ele geçirdikleri dişi Hint kenevirlerini yakarak imha eden jandarma, bölgede yaptığı aramalarda bulduğu bir cep telefonuna, çok miktarda gıda maddesine ve yaşam malzemesine de el koydu. Jandarma olay yeri ekiplerinin de mercek altına aldığı bölgede zehir tacirlerine ait deliller tek tek toplandı. Operasyon sırasında ocakta pişirdikleri makarnayı bile yeme fırsatı bulamayarak kaçan zehir tacirlerinin kimliklerini de bulduğu cep telefonu sayesinde tespit eden ekipler, şahısları yakalamak için harekete

geçti.

Bölgede bol miktarda ekilen Hint kenevirinin hasat mevsiminin Haziran ayında başladığı ve Ağustos ayı sonuna kadar devam ettiğini belirten yetkililer, bu kişilerin terör örgütü PKK'ya da yardım ve yataklık edebileceği konusu üzerinde duruyor. Bunun örneklerine bölgede rastladıklarını ve ellerinden geldiğince uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadıklarını belirten yetkililer, Hint keneviri mevsiminde Amanos dağlarına yapılan operasyonların sayasının da arttığını ifade ettiler.

Hatay'da son yıllarda dişi Hint keneviri yetiştiriciliğinin arttığını belirten yetkililer, zehir tacirlerinin kimliklerinin ortaya çıkmaması amacıyla genellikle Hint keneviri ekmek için devlet arazilerini seçtiklerini belirtti. Hint keneviri yetiştirmek için dağlık ve ormanlık alanların seçildiğini belirten yetkililer, Hint keneviri yetiştiriciliğinin daha çok Antakya merkeze bağlı Karlısu ve Kisecik köylerinin kırsalında, Samandağ ilçesi ve beldelerinde, Serinyol civarındaki köylerde ve Yayladağı

ilçesinin kırsalında yapıldığını ifade etti.

JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE
JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE
JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE
JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 12:24:04
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 12:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?