3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Uyuşturucuya hayır, eğlenceye evet

Hatay'ın İskenderun ilçesinde arkadaşlarının uyuşturucu komasına girerek ölmesinin ardından bir grup genç, "uyuşturucuya hayır" diyerek başlattıkları kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında vatandaşları tiyatro oyunuyla buluşturdu.

İskenderun ilçesinde Tarık A. isimli gencin uyuşturucu komasına girerek hayatını kaybetmesi sonrasında uyuşturucuya karşı savaş açmaya karar veren Dumlupınar Mahallesi gençleri, toplum sağlığını tehdit eden en önemli sorunların başında gelen "uyuşturucu madde ve eroin bağımlılığına hayır" demek için sosyal ve kültürel etkinliklere hız verdiler.

İlki gerçekleştirilen tiyatro oyununda uyuşturucu müptelası bir gencin ve ailesinin dramı sahnelenirken ikincisi düzenlenen oyunun sloganı "Uyuşturucuya hayır eğlenceye evet" oldu. Dumlupınar Mahallesi'nde sokak ortasında seyyar sahne üzerinde Üsküdar Sanat Tiyatrosu ekibi tarafından sahnelenen komedi tarzı oyun mahalle sakinlerinin yoğun ilgisini gördü. Yaklaşık 500 kişinin izlediği iki bölümlük oyunda komşuluk ilişkilerine vurgu yapılırken uyuşturucu, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıkların zararlarına dikkat çekildi.

Sevdikleri bir arkadaşlarının uyuşturucudan ölmesinin ardından uyuşturucuya karşı savaş açan gençlik grubunun kurucusu İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü, uyuşturucuyla mücadele adına ikincisini gerçekleştirdikleri tiyatro oyununda uyuşturucu konusunu değil komedi mizah konusunu seçtiklerini bunun sebebinin ise vatandaşların kafasından uyuşturucu düşüncesini atmak olduğunu belirtti.

Kocadölü, "Uyuşturucuyla mücadelede asker polis ve diğer birimler görevini başarıyla yerine getiriyor. Ancak en büyük mücadele başta anne ve babalar olmak üzere bizlere düşüyor. Bugün uyuşturucuya göz yumarsanız onu kullanan kişiler karşınıza kapkaççı olarak hırsız olarak çıkacak ve mutlaka sizde bundan zarar göreceksiniz. Herkes kendi çocuğuna sahip çıksın. Hanginiz uyuşturucunun zararlarıyla ilgili çocuğunuza bilgi verdiniz. Kendinizi hesaba çekin ve önce aile olarak bu illete karşı savaş açın. Biz arkadaşımızı uyuşturucuya kurban verdiğimiz o dönemden sonra başlattığımız çalışmalar kapsamında bir inşaat şirketi üzerinden uyuşturucu bağımlısı gençlerimizi Ankara gibi büyük şehirlere tedaviye gönderiyoruz ve tüm masraflarını biz karşılıyoruz. Tedavinin akabinde ise bu gençlerimize iş imkanı sunuyoruz. Kurduğumuz şirket bünyesinde iş sahibi yapıyoruz. Bir yıllık dönem içerisinde yaklaşık 11 uyuşturucu bağımlısı gencimizi tedavi için hastanelere gönderdik ve takibini yapıyoruz. Uyuşturucuyla mücadelemiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 14:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?